-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 21 /14:58

Dviem nukentėjusiems dėl „Maximos“ griūties Rygoje bus sumokėta 300 tūkst. eurų

Bendrovės „Maxima Latvija“ ir „Homburg Zolitude“ dviem nukentėjusiems dėl „Maximos“ griūties Rygoje privalo sumokėti 300 tūkst. eurų, nutarė Rygos teismas.
Buvusio prekybos centro vietoje
Buvusio prekybos centro vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teismas pirmadienį iš dalies patenkino Edgaro Černionkos ir Valerijos Valentinos Mozulės ieškinius, BNS pranešė teismo atstovė. Abi šalys teismo nutartį žada skųsti.  

Vienas nukentėjusių advokatų Aldis Gobzemas sakė BNS, jog 300 tūkst. eurų yra niekinė suma, palyginti su „Maxima Latvija“ apyvarta, kuri per metus siekė 700 mln. eurų.

Anot A.Gobzemo, Latvijos teismuose nagrinėjama apie 20 civilinių bylų, iškeltų pagal nukentėjusių asmenų ieškinius.

Rygos teismas, pradėjęs nagrinėti baudžiamąją bylą dėl 2013-ųjų pabaigoje sugriuvusio Rygos prekybos centro „Maxima“, kai žuvo 54 žmonės ir dešimtys buvo sužeisti, gruodžio 8-ąją nutarė bylos neskaidyti. Jos nagrinėjimas atidėtas kovo 1 dienai.

Pasak vieno iš trijų bylai vadovaujančių prokurorų Kasparo Cakulio, 263 nukentėjusieji siekia daugiau kaip 155 mln. eurų kompensacijų. Byloje yra 144 liudininkai, ją tyrė 10 ekspertų. Tiriant tragediją, areštuota jurinių ir fizinių asmenų kilnojamojo ir nekilnojamojo turto.

Prekybos centro, kuriame veikė parduotuvė „Maxima“, plėtotoja buvo nekilnojamojo turto bendrovė „Homburg Zolitude“, priklausanti Nyderlandų investicijų fondui „Homburg Eastern Europe Fund B.V.“. Pastatas priklausė bendrovei „Homburg“, jį pastatė bendrovė „Re&Re“ pagal architektų kontoros „Kubs“ projektą.

Komentuoja Giedrius Juozapavičius, „Maxima grupės“ korporacinių reikalų vadovas, aiškino, kad bendrovė sprendimą skųs.

„Manome, kad priimdamas sprendimą Latvijos teismas neįvertino visų bylos aplinkybių, „Maxima Latvija“ paaiškinimų ir ieškinio esmės. Įstatymo nustatyta tvarka ketiname apskųsti sprendimą aukštesnės instancijos teismui.

Zolitudėje įvyko didžiulė tragedija. Atsakomybės prieš nukentėjusius žmones nesikratome, ir gerbiame jų teisę kreiptis į teismą ir siekti kompensacijų. Šiuo atveju klausimų kelia ne priteista suma, bet teismo neįvertinta bylos esmė ir aplinkybės“, – sakė G.Juozapavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius