Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dyzelgeito“ atgarsiai: buvęs „Audi“ vadovas Vokietijoje apkaltintas sukčiavimu

Miuncheno prokuratūra buvusiam automobilių gamybos bendrovės „Audi“ generaliniam direktoriui Rupertui Stadleriui vadinamojoje dyzelgeito byloje pareiškė kaltinimus sukčiavimu ir kitais nusikaltimais.
Rupertas Stadleris, vienas „Audi“ vadovų, buvo suimtas dėl dyzelgeito
Rupertas Stadleris, vienas „Audi“ vadovų, buvo suimtas dėl dyzelgeito / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Audi Dyzelgeitas

„Profesorius Rupertas Stadleris ir dar trys kaltinamieji ... kaltinami sukčiavimu, sertifikatų klastojimu ir neteisėta reklama“, – pareiškė prokuratūra.

Kaltinimai yra susiję su daugiau kaip 430 tūkst. „Volkswagen“, „Audi“ ir „Porsche“ automobilių, kuriuose buvo įrengti vadinamieji išderinimo įtaisai, kad, atliekant šių transporto priemonių laboratorinius taršos bandymus, jos atrodytų ekologiškesnės negu iš tikrųjų yra.

Pasak prokuratūros, R.Stadleris apie tokios programinės įrangos naudojimą sužinojo „ne vėliau kaip 2015 metų rugsėjį“, kai „Volkswagen“ po Jungtinėse Valstijose atlikto tyrimo pripažino, jog visame pasaulyje pardavė 11 mln. transporto priemonių su tokiais įtaisais.

Tačiau R.Stadleris ir po to sąmoningai tęsė prekybą tokiais „Audi“ automobiliais, visų pirma Europoje ir JAV, pažymėjo prokuratūra.

Taip pat buvo toliau prekiaujama „Porsche“ ir „Volkswagen“ automobiliais, kuriuose buvo įrengti „Audi“ varikliai su tokia programine įranga.

Kaltinimai yra susiję su 250,712 tūkst. „Audi“ automobilių, 71,577 tūkst. „Volkswagen“ automobilių ir 112,131 tūkst. „Porsche“ automobilių pardavimu.

2018 metų birželį R. Stadleris buvo sulaikytas ir kelis mėnesius praleido už grotų. Netrukus po to jis buvo atleistas iš „Audi“ generalinio direktoriaus posto.

„Dyzelgeitas“ „Volkswagen“ grupei jau atsiėjo daugiau kaip 30 mlrd. eurų, kuriuos teko skirti automobilių išpirkimui, baudoms ir kompensacijoms. Taip pat buvo suduotas didžiulis smūgis reputacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius