Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Džiugi žinia norintiems kurti startuolius: „TechHub“ kviečia registruotis į dar vieną programos ciklą

Startuolius, turinčiuosius bet kurių sričių inovatyvių verslo idėjų, Inovacijų agentūra kviečia registruotis į dar vieną ir paskutinį „TechHub“ pre-akceleratoriaus ciklą. Intensyviuose 12 savaičių mokymuose komandos su lektorių ir mentorių pagalba galės idėjas paversti realiu produktu, pasisemti verslo kūrimo žinių, prisistatyti investuotojams.
„Techhub“
„Techhub“ / Pranešimo aut. nuotr.

„Nors vasarą pasibaigęs 8-tasis pre-akceleratoriaus ciklas turėjo būti paskutinis, pavyko projektą pratęsti ir rugsėjo mėnesį į programą pakviesime dar 20 komandų. Šia galimybe džiaugiamės ir mes, ir būsimi startuoliai, kurių susidomėjimas programa per daugiau nei trejus „TechHub“ egzistavimo metus tik augo. Iki šiol kiekviename cikle sulaukėme daugiau nei 100 paraiškų, iš kurių galime priimti tik maždaug penktadalį susidomėjusių komandų“, – sako projekto vadovė Gintarė Narakienė.

Devintasis „TechHub“ pre-akceleratoriaus ciklas prasidės rugsėjo 6 d., programoje startuoliai su ekspertais išnagrinės 12 mokymų temų: išsigrynins tikslinį klientą, atliks rinkos ir konkurentų analizę, sukurs įėjimo į rinką strategiją, sužinos apie produkto vystymo, prekės ženklo kūrimo, komandos stiprinimo ir kitas verslo subtilybes, kurios padės pasitikrinti idėją bei ją paversti minimaliu produktu.

Iki šiol kiekviename cikle sulaukėme daugiau nei 100 paraiškų.

„TechHub“ pre-akceleratorius yra intensyviausia ir daugiausiai startuolių paruošianti mokymų programa Lietuvoje. Per aštuonis praėjusius pre-akceleratoriaus ciklus sulaukta daugiau nei 800 startuolių paraiškų, 160 komandų ir 500 jų narių jau pabaigė mokymų programą, skaičiuojama, kad kartu jie jau pritraukė daugiau nei 6 mln. Eur investicijų. Startuoliams idėją paversti produktu padeda 12 mentorių, gausus būrys partnerių, inovacijų ekspertų ir investuotojų.

Pranešimo aut. nuotr./„Techhub“
Pranešimo aut. nuotr./„Techhub“

Kaip teigia patys startuoliai, programa padeda praktiškai pasitikrinti verslo idėją bei susidėlioti žingsnius tolimesnei startuolio veiklai: „Mūsų startuolis yra jau veikiantis, mokymuose turėjome progą iš pagrindų dar kartą išdiskutuoti, pergalvoti, ar einame teisingu keliu, priimti sprendimus, apie kuriuos iki tol net nesusimąstėme. Ypač naudingos asmeninės konsultacijos, iš kurių išsinešame vertingas įžvalgas. Kartais vienas taiklus mentoriaus klausimas užveda ant kelio. Džiaugiamės, kad turime galimybę kreiptis į žmones–praktikus, turinčius artimą ryšį su verslais bei bendrauti su kūrybiškais ir energingais startuoliais“, – sako startuolio „Negaminsiu.lt“ įkūrėjos, 8-tojo ciklo dalyvės Lina Žigelė ir Jurgita Židonė.

Mokymų metu startuoliai dalyvaus grupinėse ir individualiuose veiklose. Žinių apie startuolio kūrimą galės pasisemti paskaitų, seminarų bei partnerių vedamų užsiėmimų metu, o individualius iššūkius aptarti galės kiekvieną savaitę vykstančiose asmeninėse konsultacijose su tos savaitės lektoriumi. Be to, kiekviena komanda turės asmeninį mentorių, lydėsiantį startuolį viso pre-akceleratoriaus metu.

Pranešimo aut. nuotr./„Techhub“
Pranešimo aut. nuotr./„Techhub“

Pre-akceleratorius vyks gyvai Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto „TechHub“ patalpose, anglų kalba. „Nors praėjusį ciklą sėkmingai vykdėme nuotoliniu būdu, pastebėjome, kad programą organizuojant gyvai startuoliai turi galimybę labiau pajausti ekosistemos dvasią, pasimokyti vieni iš kitų ir pajusti bendruomeniškumą. Todėl šį kartą komandas vėl kviesime prie didžiosios dalies veiklų jungtis gyvai“, – pasakoja G. Narakienė.

Teikti paraiškas dalyvauti pre-akceleratoriuje gali visi startuoliai (didelį ir inovacijomis grindžiamą verslo plėtros potencialą turinčios labai mažos ar mažos įmonės, veikiančios ne ilgiau nei 5 metus) ar planuojantys juos įkurti žmonės ar jų komandos.

Registracija vykdoma iki rugpjūčio 13 dienos. Registracijos anketa.

„TechHub“ startuolių pre-akceleravimo programą įgyvendina Inovacijų agentūra, projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vykdytas inovacinės veiklos funkcijas.

Projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Veiksmų programos priemonės numeris ir pavadinimas: 01.2.1-LVPA-V-842 „Inogeb LT“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius