Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Muskas turtingiausiųjų sąrašo pirmąją vietą užleido prancūzui: kas gi tas B.Arnault?

Verslininkas Elonas Muskas nebėra turtingiausias pasaulio žmogus po to, kai šiemet smarkiai sumažėjo jo elektromobilių bendrovės „Tesla“ akcijų vertė. Remiantis „Forbes“ ir „Bloomberg“ duomenimis, E. Muską turto verte aplenkė prabangos prekių grupės LVMH vadovas prancūzas Bernardas Arnault.
Elonas Muskas ir Bernardas Arnault
Elonas Muskas ir Bernardas Arnault / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Forbes“ duomenimis, šiuo metu E. Musko vertė siekia apie 178 mlrd. JAV dolerių

Tuo tarpu Bernardo Arnault vertė siekia 188 mlrd. JAV dolerių.

Kaip rašo „Forbes“, 1949 m. gimęs B.Arnault vadovauja LVMH imperijai, kuriai priklauso apie 70 prabangos prekių ženklų, įskaitant „Louis Vuitton“, „Moët Hennessy“, „Sephora“ ir kitus.

Jo turto vertė ypač padidėjo per pandemiją – tai lėmė ir sėkmingi įsigijimai.

2021 m. sausį LVMH už 15,8 mlrd. dolerių įsigijo amerikiečių juvelyrinę įmonę „Tiffany & Co“ – manoma, kad tai buvo didžiausias prabangos prekių ženklų įsigijimas per visą istoriją.

2019 m. LVMH išleido 3,2 mlrd. dolerių už prabangių viešbučių grupę „Belmond“, kuriai priklauso arba ji valdo 46 viešbučius, teikia kelionių traukiniais ir kruizų upėmis paslaugas, rašo „Forbes“.

B.Arnault senelis 1926 m. įkūrė statybų ir inžinerijos bendrovę „Ferret-Savinel“, kurios vairą 1950 m. perėmė jo žentas, B.Arnault tėvas Jeanas.

Pats B.Arnault taip pat savo profesinę karjerą pradėjo šioje bendrovėje 1971 m. ir netrukus, 1978 m., jau buvo jos prezidentu.

Jis įtikino savo tėvą parduoti bendrovės statybos padalinį ir pradėti naują verslą. Tėvas sutiko su šia idėja, „Ferret-Savinel“ buvo pertvarkyta ir pervadinta į „Ferrinel“, o B.Arnault įgijo 40 mln. frankų, kuriuos galėjo investuoti į kitas sritis.

1984 m. jis pradėjo domėtis prabangos prekėmis. Verslininkas įsigijo kompaniją „Financière Agache“, o tuomet ir „Boussac Saint-Frères“, kuri valdė žinomą prekės ženklą „Christian Dior“.

Jis buvo vienas „Moët Hennessy“ ir „Louis Vuitton“ sujungimo į vieną įmonę inicijatorių, tai įvyko 1987 m. Vis didindamas savo įtaką šioje įmonėje, 1989 m. jis tapo valdybos pirmininku.

Keturi iš penkių B.Arnault vaikų šiuo metu dirba LVMH priklausančiose įmonėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius