Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„East West Agro“ išmokės 350 tūkst. eurų dividendų

Žemės ūkio technikos ir grūdų sandėliavimo įrangos prekybos bendrovė „East West Agro“, pernai uždirbusi 1,2 mln. eurų grynojo pelno, dividendams skyrė 350 tūkst. eurų, arba 35 centus akcijai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Dividendas

Sprendimą akcininkai priėmė antradienį, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

Akcininkai paskirstė 1,92 mln. eurų pelno, iš kurio 1,42 mln. eurų perkelta į kitus metus, o 150 tūkst. eurų – į rezervą savoms akcijoms įsigyti.

Pernai ir užpernai įmonė dividendų nemokėjo, o 2018 metais tam skyrė 250 tūkst. eurų.

2020 metais „East West Agro“ pajamos augo 63,8 proc. iki 29,4 mln. eurų, įmonė uždirbo 1,2 mln. eurų grynojo pelno, o 2019 metais ji buvo patyrusi 728 tūkst. eurų nuostolių.

Bendrovės teigimu, palankios gamtinės sąlygos pernai lėmė didelį derliaus kokybės ir kiekybės šuolį, rapsų ir kviečių derlius buvo vienas didžiausių istorijoje. Be to, vidutinės supirkimo kainos visus metus buvo aukštos ir vis dar auga.

„Agrosektorius dar kartą patvirtino, kad išoriniai ekonominiai dirgikliai – finansų krizės ar pastaruoju metu vykstanti pandemija ir jos sukeliami verslo apribojimai – daro minimalią žalą pačiam sektoriui. Gamtiniai iššūkiai yra pagrindinė sąlyga rezultatui“, – metiniame pranešime teigė „East West Agro“ generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas.

Vis dėlto pandemija įmonei sukėlė kai kurių nepatogumų – buvo apriboti kontaktai su klientais, tiekėjais, technikos demonstravimas, be to, pernai labai pablogėjo dalies tiekėjų apmokėjimo sąlygos, bei bankų kreditavimas, o tai neleido visiškai išnaudoti pardavimų potencialo gerais klimato atžvilgiu metais.

„Tačiau ankstesnių metų investicijos į IT infrastruktūrą leido nepatirti daug nepatogumų ir nuostolių“, – rašoma įmonės metinėje ataskaitoje.

Praėjusių metų pabaigoje įmonės vykdomasis direktorius Danas Šidlauskas valdė 39,81 proc., G.Kvietkauskas – 39,56 proc., „Multi Asset Selection Fund“ – 8 proc., smulkieji akcininkai – 12,63 proc. bendrovės įstatinio kapitalo.

„East West Agro“ akcijos kotiruojamos Baltijos šalių biržų alternatyviojoje rinkoje „First North“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius