-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB: „Luminor“ banko turto kokybė ir kapitalizacija tvirta

Vieno didžiausių Baltijos šalyse „Luminor“ banko atsparumas, turto kokybė ir kapitalizacija visiškai atitinka Europos Centrinio Banko (ECB) keliamus reikalavimus, rodo EBC atlikto išsamaus vertinimo, kurį sudarė turto kokybės apžvalga ir testavimas nepalankiausiomis sąlygomis, išvados.
„Luminor“
„Luminor“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Turto kokybės apžvalga buvo atlikta remiantis „Luminor“ banko 2019 metų pabaigos finansiniais duomenimis. Testavimas nepalankiausiomis sąlygomis vykdytas nuo to paties atskaitos taško, taikant 2020 metų Europos Bankų Asociacijos (EBA) metodiką, įtraukiant reguliacines ir vyriausybės pagalbos priemones, kad būtų atsižvelgta į COVID-19 pandemiją, teigiama „Luminor“ pranešime.

„Džiaugiuosi tokiais išsamaus „Luminor“ finansinės būklės ir rizikos valdymo vertinimo rezultatais. Banko finansinė padėtis yra labai gera ir mes ją išnaudosime savo klientų labui“, – pranešime sakė „Luminor“ banko vadovas Peteris Bosekas.

ECB atlieka išsamius savo prižiūrimų bankų finansinės būklės vertinimus. Jie padeda užtikrinti, kad bankai būtų tinkamai kapitalizuoti ir galėtų atlaikyti įvairius makroekonominius ir finansinius sukrėtimus. Išsamų „Luminor“ banko vertinimą ECB atliko kartu su Estijos finansų priežiūros tarnyba.

„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, 2021 metų kovo pabaigoje turėjęs 14,9 proc. indėlių ir 16,9 proc. paskolų rinkos dalis. 2300 „Luminor“ banko 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 23,4 proc., o akcinis kapitalas sudaro 1,7 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius