Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ir Kanados laisvosios prekybos susitarimas atvers naujų galimybių Lietuvos eksportuotojams

Politikai ir ekspertai tvirtina, kad Europos Sąjungos (ES) ir Kanados laisvosios prekybos susitarimas atveria naujų galimybių visos ES, taip pat Lietuvos, eksportuotojams. Lietuvos verslininkai dar tik analizuoja Kanadoje atsiveriančias naujas galimybes, praneša „Verslo žinios“.
Logistikos centro atidaryme
Siuntos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuvos įmonėms atsiveria daugiau galimybių plėsti verslo mastą ir atrasti naujų nišų. Lietuvos eksportas į Kanadą, vieną iš žvalgybinių Lietuvos eksporto rinkų, 2015 metais ūgtelėjo 16 proc. ir, tikėtina, ateityje dėl įsigaliojusios sutarties augs dar sparčiau“, – dienraščiui prognozavo „Verslios Lietuvos“ generalinė direktorė Rūta Pentiokinaitė.

Anot jos, sutartis duos naudos ir smulkioms bei vidutinėms įmonėms, nes Kanadoje bus pripažįstami ES atlikti produkcijos saugumo testai. Iki šiol kai kurie verslininkai nesiryždavo pradėti eksportuoti į Kanadą vien todėl, kad jiems reikėdavo atlikti brangius produkcijos patikrinimus. Lietuvos pramonininkų konfederacijos patarėjo ekonomikai Aleksandras Izgorodinas sako, kad palengvintos sąlygos Lietuvos eksporto į Kanadą statistikoje artimiausiais metais neatsispindės, to galima tikėtis po 2-5 metų.

Kol kas Kanados svarba Lietuvos ekonomikai nėra didelė – pernai ji buvo tik 22-a tarp didžiausių Lietuvos eksporto partnerių. Lietuva į Kanadą pernai eksportavo prekių už 164 mln. eurų, daugiausia parduota mineralinio kuro, trąšų, baldų, mašinų ir mechaninių įrenginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius