-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Euroapotheca“ sujungė vaistinių tinklus Švedijoje su „Kronans Apotek“

Viena didžiausių Lietuvoje verslo grupių „Vilniaus prekyba“ vaistinių tinklų valdytojos „Euroapotheca“ kontroliuojamai bendrovei priklausantis Švedijos vaistinių tinklas „Apoteksgruppen“ sujungtas su „Oriola Corporation“ valdomu tinklu „Kronans Apotek“.
„EuroApteek“
„EuroApteek“ / „Euroapotheca“ nuotr.

Dar vasarį pasirašytas sandoris įgyvendintas gavus Švedijos konkurencijos institucijos leidimą, pirmadienį pranešė „Vilniaus prekyba“.

„Tai yra ir pirmoji mūsų partnerystė su išoriniu investuotoju per bendrą įmonę, tad tuo pačiu šis sandoris yra svarbus žingsnis visai „Euroapotheca“ grupei – šią partnerystę matau kaip galimybę mums augti kaip verslo organizacijai, o taip pat kaip stiprybę vystant mūsų investicijas Švedijoje, kadangi „Oriola“ yra didelę patirtį farmacijos sektoriuje turinti įmonė“ – pranešime teigė „Euroapotheca“ valdybos pirmininkas Paulius Mencas.

Užbaigus sandorį ir įvykus sujungimui „Euroapotheca“ ir „Oriola“ įsteigė bendrą įmonę Švedijoje, abi šalys turės po 50 proc. akcijų. Bendra įmonė bus bus trečias didžiausias vaistinių tinklas Švedijos rinkoje – jis valdys apie 25 proc. rinkos su daugiau kaip 470 vaistinių, apie 40 franšizės pagrindu veikiančių vaistinių bei elektroninės vaistinės platforma, turės daugiau kaip 2,3 tūkst. darbuotojų ir 1,1 mlrd. eurų apyvartą.

Naujai įsteigtos bendrovės valdybą sudaro penki nariai, iš kurių trys nariai yra „Euroapothecos“, du – „Oriola“. Valdybos pirmininku išrinktas „Oriola“ valdybos pirmininkas Panu Routila, bendrovės generalinio direktoriaus pareigas eis iki šiol „Apoteksgruppen“ tinklui vadovavęs Erikas Sjogrenas.

„Euroapotheca“ valdo vaistinių tinklus ir didmeninės vaistų prekybos įmones Lietuvoje, Švedijoje, Latvijoje, Estijoje, taip pat vaistines internete Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje vystančią bendrovę „Azeta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius