TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

,,Eurochem Logistics“ iš latvių neatgaus 85 tūkst. eurų žalos

Lietuvos logistikos bendrovė „Eurochem Logistics International“ iš Latvijos logistikos bendrovių „NTS Spedition“ ir „IT Logistik“ neatgaus 85,2 tūkst. eurų žalos.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Teismas Verslas

Taip spalio 14 dieną nutarė Lietuvos apeliacinis teismas, palikęs galioti Klaipėdos apygardos teismo gegužę priimtą sprendimą.

„Eurochem Logistics International“ teismui nurodė 2015 metų rugpjūtį gavusi Vokietijos įmonės „Alcorn“, atstovaujančios bendrovei „Thyssen Krupp Airport Systems“, užsakymą nugabenti krovinį iš Ispanijos į Rusiją. Krovinys buvo gabenamas laivu iki Klaipėdos uosto, iš kur Latvijos įmonių vilkikais buvo toliau vežamas į Rusiją.

Tačiau viena krovinį gabenusių transporto priemonių Rusijoje pateko į avariją – jos metu platforma su kroviniu nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė, todėl dalis krovinio į paskirties vietą nebuvo pristatyta.

„NTS Spedition“ ir „IT Logistik“ krovinį paliko įvykio vietoje, todėl avarijos pasekmes teko šalinti „Eurochem Logistics International“ – dėl to ji patyrė 85,2 tūkst. eurų nuostolių.

Latvijos bendrovės teisme įrodinėjo, jog krovinį Klaipėdos uoste ant negabaritinės platformos pakrovė „Eurochem Logistics International“, tai padaryta pažeidžiant jo gamintojo ir užsakovo instrukcijas, todėl Lietuvos bendrovei tenka visa atsakomybė dėl dalies krovinio sugadinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius