Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

EK gavo „Gazprom“ pasiūlymus dėl taikaus antimonopolinio ginčo sprendimo

Europos Komisija (EK) gavo Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ pasiūlymus dėl taikaus antimonopolinio ginčo sprendimo, patvirtino „Interfax“ šaltiniai Komisijos spaudos tarnyboje.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

EK atstovas Ricardo‘as Cardoso‘as patvirtino, kad Komisija gavo pasiūlymus, kuriuose numatyti „Gazprom“ įsipareigojimai, ir ketina nuodugniai juos išnagrinėti. Jis pabrėžė, kad „Gazprom“ turi iki rugsėjo 28 dienos pateikti oficialų atsakymą į Komisijos pastabas.

„Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas pirmadienį pareiškė, jog įmonė pateikė savo pasiūlymus dėl „Gazprom“ oficialiai pareikštų pretenzijų ir artimiausiu metu jis ketina kalbėti su už konkurenciją atsakinga Komisijos nare Margrethe Vestager apie neteisminio susitarimo galimybes.

Balandžio 22 dieną EK nusiuntė „Gazprom“ prieštaravimų pareiškimą. Komisija įtaria, kad „Gazprom“ galėjo trukdyti laisvam dujų srautui ES valstybių narių teritorija, skaidydama dujų rinką.

Be to, Rusijos dujų koncernas galbūt trukdė diversifikuoti dujų tiekimo šaltinius ir galėjo taikyti klientams nesąžiningas dujų kainas, kurias susiedavo su naftos kainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius