-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EVA sako tikrinanti „neigiamus atvejus, susijusius su visomis vakcinomis“

Europos vaistų agentūra (EVA) antradienį paskelbė tirianti „visų vakcinų“ rimto šalutinio poveikio atvejus, ne tik su „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto vakcina siejamą galimą kraujo krešulių susidarymą.
„AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso
„AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tikriname neigiamus atvejus, susijusius su visomis vakcinomis“, – nurodė EVA vadovė Emer Cooke, atsakydama į klausimą, ar agentūra taip pat tiria „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinas po pranešimų apie krešulius po paskiepijimo šiais skiepais Jungtinėse Valstijose.

„Šiuo metu dėl pranešimų apie incidentus Europoje pačiame dėmesio centre yra „AstraZeneca“, – spaudos konferencijoje sakė E. Cooke. – Tačiau tikriname visų šiuo metu naudojamų vakcinų... rodiklius ir atrodo, kad panašūs skaičiai yra visame pasaulyje. Bet tai dar turės įvertinti mūsų [saugumo] komitetas.“

Anksčiau E.Cooke sakė, jog EVA yra „tvirtai įsitikinusi“, kad „AstraZeneca“ vakcinos nauda nusveria bet kokio pašalinio poveikio riziką.

Virtinė Europos šalių, tarp jų Prancūziją ir Vokietija, po pranešimų apie kai kuriems paskiepytiems asmenims susidariusius kraujo krešulius sustabdė „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto vakcinos naudojimą.

Jeigu jums kyla klausimų dėl COVID-19 vakcinos, siųskite juos mūsų redakcijai el. pašto adresu skiepai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius