Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 07 18

„EY Law“ vadovė Inga Pakalniškytė – apie teisę lydinčius stereotipus, autentiškumą ir muzikos svarbą

Tarptautinės advokatų „EY Law“ vadovė Inga Pakalniškytė (47) dirbo net su trijų vyriausybių premjerais, turėjo savo advokatų kontorą, o dabar nėrė į tarptautinius vandenis. Kaip pati sako, visur svarbiausia laikytis profesionalumo, autentiškumo ir žmogiškumo, tuomet lengviausia rasti aiškius ir suprantamus žodžius klientui, kad nešama žinia būtų tinkamai išgirsta.
Inga Pakalniškytė
Inga Pakalniškytė / Martyno Zarembos nuotrauka

Teisė iki šiol apipinta ir įvairiais stereotipais, pavyzdžiui, tradiciškai laikoma vyrų sritimi. Kiek tame tiesos, o gal kaip tik šioje srityje – daugiau galimybių moterų lyderystei?

– Nors ir esu apsupta vyrų, dirbu vyriškuose kolektyvuose, nedrįsčiau sakyti, kad teisė – vyriška sritis. Tai kaip tik universalus mokslas, jį renkasi tam tikro mąstymo, interesų ir charakterio savybių žmonės, daug ką nulemia mūsų patirtys ir mokytojai. Šioje srityje reikia abstraktaus mąstymo, koncentracijos ir tikslumo.

Moterims teisėje gali padėti moteriška intuicija ir mediacija, aštresnių kampų gludinimas. Imtis lyderystės užimant tam tikras pozicijas – tendencijos įmonių valdybose ir skatinama lyčių ir orientacijos įvairovė, kai atsiranda daugiau potencialo užimti vadovaujančias pozicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius