Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Fresh Market“ darbuotoja: žmonės verčiami išeiti savo noru, buvo pasakyta, kad dirbame iš idėjos

Lina (vardas pakeistas) vis dar dirba „Internetinė prekyba Fresh Market“. Tačiau, sako ji, ši savaitė yra paskutinė ne tik elektroninės parduotuvės, bet ir visų „Fresh Market“ parduotuvių darbuotojams. Dauguma jų, pasakojo Lina, yra priversti pasirašyti, kad iš darbo išeina savo noru.
„Fresh Market“
„Fresh Market“ / „Fresh Market“ nuotr.

„Niekas mums nieko neaiškina. Mes žinojome, kad internetinė parduotuvė užsidarys – Vilniuje yra du sandėliai. O dabar pradėjome girdėti ir iš tiekėjų, kad prekes jie atsiiminėja. Regiono vadovas pirmadienį pasakė, kad visos parduotuvės bus uždaromos“, – pasakojo Lina.

Pasak jos, įmonės darbuotojai panikuoja, kad jiems nebus sumokėtos algos, išeitinės kompensacijos.

„Viską darbuotojai sužino paskutinę akimirką. Buvo antradienį pasakyta, kad jūs neišgyvenkit, viskas bus išmokėta, jokio bankroto neskelbiam, nes darbuotojas yra pačioje pirmoje vietoje mums. Kas ten žino, gal jiems reikia nemokamos darbo jėgos sutvarkyti visoms parduotuvėms. Juk bankrotą galima paskelbti paskutiniu metu“, – pasakojo „Fresh Market“ internetinės parduotuvės darbuotoja.

„Sodros“ duomenimis, rugpjūčio 4 dieną „Fresh Market“ (be internetinės parduotuvės) dirbo pusšešto šimto žmonių.

Lina pati nelabai žino, kada yra paskutinė jos darbo diena. To nežino ir jos kolegos, kurie yra verčiami rašyti pareiškimus, kad išeina iš darbo savo noru.

„Buvo pasakyta: prašau, padėkite, visi draugiškai uždarykime parduotuvę ir bus finišas. Žmonės ir sutiko, patikėjo tais žodžiais, kad visas išmokas gaus. Internetinės parduotuvės darbuotojams paskutinė darbo diena lyg ir yra penktadienis. Nors parduotuvė jau nebeveikia, reikia sutvarkyti prekes. Nors nieko iki penktadienio nespėsim sutvarkyti“, – pasakojo Lina.

Iki šiol, pasak jos, atleisti ne visi internetinės parduotuvės darbuotojai.

„Vienas atėjo rašyti pareiškimo dėl išėjimo iš darbo. Jam liepė rašyti, kad iš darbo išeina savo noru. Jis nesutiko, nes norėjo kompensacijos. Iš jo buvo pasijuokta: vaikeli, tu net nesvajok, išeitinių nebus“, – pasakojo Lina.

Ji tikisi, kad gaus bent algą: „Mums buvo pasakyta, kad dirbam iš idėjos. Visi darbuotojai labai bijo. Gali būti, kad dirbsime iki penktadienio, o penktadienį pasakys – viskas, bankrotas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius