Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FT: „AliExpress“ atvėrė savo platformą pardavėjams iš keturių šalių

Kinijos interneto milžinė „Alibaba“ keičia prekybos platformos „AliExpress“ – savo sparčiausiai augančio padalinio – verslo modelį, tikėdamasi, kad ji ilgainiui galės tapti didžiausios pasaulyje interneto mažmenininkės „Amazon“ konkurente.
„Aliexpress“
„Aliexpress“ / „Scanpix“ nuotr.

Galimybę parduoti savo prekes pirkėjams iš daugiau kaip 150 šalių platforma „AliExpress“ iki šiol siūlė tik Kinijos mažmenininkams.

Tačiau dabar „Alibaba“ įgyvendina pokyčius, kurie mažmenininkams iš kitų šalių taip pat leido per „AliExpress“ platformą pradėti prekiauti savo prekėmis visame pasaulyje, interviu britų verslo dienraščiui „The Financial Times“ pareiškė „Alibaba“ didmeninių rinkų padalinio prezidentė Trudy Dai.

„AliExpress“ pirmą kartą atvėrė savo platformą užsienio pardavėjams ir smulkaus bei vidutinio verslo atstovams iš keturių valstybių – Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Rusijos – leido joje registruotis ir per „AliExpress“ tinklą parduoti savo prekes kitų šalių pirkėjams.

„Nuo pat pirmos dienos, kai „Alibaba“ dar tik buvo sukurta, mes svajojome apie viso pasaulio aprėptį“, – pareiškė T.Dai, kuri, kaip ir bendrovės įkūrėjas Jackas Ma, priklausė pirmajai „Alibaba“ vadovų komandai – dar 1999 metais.

Pasak T.Dai, naujoji strategija buvo pradėta įgyvendinti tik šiais metais ir bendrovė planuoja „AliExpress“ platformą ateityje atverti pardavėjams iš dar daugiau šalių.

„Tai pirmieji mūsų ėjimo nuo vietos prie pasaulinio masto strategijos metai, – pareiškė ji. – Ši strategija yra glaudžiai susijusi su platesne „Alibaba“ verslo globalizacijos strategija.“

„AliExpress“ įplaukos 2018 finansiniais metais padidėjo 94 proc. – bene labiausiai iš visų „Alibaba“ padalinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius