-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimybių pasas – bilietas atgal į biurą? Jo prireiks ne visiems

Nuo gegužės pabaigos Lietuvoje turėtų įsigalioti vadinamasis galimybių pasas. Bet naudingas jis gali būti ne tik tiems, kurie pasiilgo kiek didesnių renginių ar nori išlenkti bokalą baro viduje – pasinaudoti juo galės ir nuo praėjusių metų pabaigos iš namų dirbantys žmonės. Vienos įmonės svarsto pasinaudoti naująja sistema ir sugrąžinti bent dalį darbuotojų į biurus. Kitos sako, kad vis tiek rekomenduos darbuotojams likti namuose.

Panašu, kad bankų darbuotojai Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) jau vasaros pradžioje bus priversti grįžti į biurus. Vienas jų, „Goldman Sachs“, nurodė savo darbuotojams nuo birželio 14 dienos būti pasirengusiems sugrįžti į biurą, skelbia CNN, gavęs įmonės vidinį raštą.

„Esame sutelkę dėmesį į tai, kad palaipsniui vėl sugrąžintume žmones ten, kur yra saugu dirbti. Dabar galime žengti tolesnius žingsnius grįžimo į biurą strategijoje“, – atmintinėje cituojami banko generalinis direktorius Davidas Solomonas, banko prezidentas Johnas Waldronas ir finansų direktorius Stephenas Scherris.

Darbuotojų Jungtinėje Karalystėje prašoma planuoti į biurus sugrįžti jau birželio 21 dieną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Goldman Sachs“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Goldman Sachs“

Neatsilieka ir „JPMorgan Chase“, šis bankas paskelbė, kad biurus darbuotojams JAV atvers gegužės 17 dieną. Tiesa, bus įvestos pamainos, kad darbo vietose būtų ne daugiau kaip 50 proc. darbuotojų.

Nors dalis bankų darbuotojų išreiškė norą dirbti per nuotolį, tačiau vadovai pabrėžė darbo akis į akį svarbą.

„Iš patirties žinome, kad mūsų bendradarbiavimo kultūra, naujovės ir pameistrystė klesti, kai mūsų žmonės yra kartu“, – rašė „Goldman Sachs“ vadovybė.

„Tvirtai tikime, kad bendradarbiavimas akis į akį yra svarbus mūsų kultūrai, klientams, verslui ir komandoms“, – pritarė ir „JPMorgan“ rašte savo darbuotojams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„JPMorgan Chase“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„JPMorgan Chase“

Galimybė dirbti biure

Tuo tarpu Lietuvoje, nors COVID-19 susirgimų skaičius vis dar aukštas, po truputį laisvinama vis daugiau veiklų ir tikimasi, kad su vadinamuoju galimybių pasu bus galima sugrąžinti darbuotojus į jų darbo vietas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį tvirtinant naująjį dokumentą teigė, kad su galimybių pasu į kontaktinį darbą galėtų grįžti savivaldybėse, valstybės institucijose, įstaigose ir įmonėse bei privačiame sektoriuje dirbantys žmonės. Galimybių paso įsigaliojimas numatytas gegužės 24 dieną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius