-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 02 /18:01

A.Armonaitė: galimybių pasas galios du mėnesius

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad galimybių paso galiojimo laikas ilgės iki dviejų mėnesių. Anksčiau pirmadienį viceministras Vincas Jurgutis 15min patvirtino, kad galimybių paso galiojimo laikas nuo savaitės ilginamas iki mėnesio.
Galimybių pasas
Galimybių pasas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jis šiuo metu pratęstas mėnesiui, bet jis bus pratęstas dviem mėnesiams. Toks mūsų sprendimas, kad žmonėms nereikėtų jo išsiiminėti, netgi pati siūliau pasvarstyti, ar nereikėtų apskritai atsisakyti (galiojimo laiko – BNS), bet vis dėlto yra argumentų, kad žmonių statusas keičiasi, galbūt reikės vakcinuotis dar kartą“, – žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė ministrė.

Pasak jos, šis sprendimas įsigalios artimiausiu metu, kai pasiruoš Registrų centras.

Anot A.Armonaitės, kol kas nenuspręsta, ar galimybių pasas bus suteikiamas tik testus atliekantiems žmonėms.

Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė

„Arba galėtų testą darytis už savo pinigus, tačiau yra žmonių, kuriems dėl medicininių priežasčių nerekomenduojama skiepytis, tai tokiems žmonėms išliktų galimybė, bet tai dar nėra sprendimai, tai tik pasitarimų lygyje“, – sakė A.Armonaitė.

Tuo tarpu ekonomikos ir inovacijų viceministras V.Jurgutis anksčiau pirmadienį 15min tvirtino, kad galimybių paso galiojimo laikas bus ilginamas iki mėnesio.

„Pagal patirtį matome, kad vakcina apsaugo žmones nuo viruso plitimo, tai leidome padaryti sprendimą, kuris būtų patogesnis gyventojams“, – 15min sakė V.Jurgutis.

Šiuo metu galimybių pasą gali gauti asmenys, gavę neigiamą koronaviruso testo rezultatą, pasiskiepiję nuo viruso arba persirgę. Galimybių pasas reikalingas renginiuose, taip pat lankant pacientus ligoninėse.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija 15min taip pat nurodė, kad sprendimą lėmė didėjantis pasiskiepijusių žmonių skaičius.

„Tikimės, tai palengvins galimybių paso naudojimą visiems Lietuvos gyventojams“, – vylėsi ministerija.

Trečiadienį Vyriausybė pasitarimo metu svarstė klausimą dėl koronaviruso valdymo priemonių taikymo. Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymu, sprendimai dėl tam tikrų ribojimų būtų priimami, kai šalyje būtų užimta 300 COVID-19 lovų. Tačiau premjerė Ingrida Šimonytė pasiūlė galvoti apie žemesnę ribą, kurią pasiekus būtų galima kalbėti apie ribojimų „įjungimą“.

Juliaus Kalinsko / Galimybių pasas kavinėse
Juliaus Kalinsko / Galimybių pasas kavinėse

Ekonomikos ir inovacijų ministrė A.Armonaitė praėjusią savaitę tikino, kad rudenį veiklos greičiausiai bus atviros tik pasiskiepijusiems ir imunitetą įgijusiems žmonėms, kadangi šiuo metu vyksta „nepasiskiepijusių pandemija“.

Kavinių ir barų atstovas kiek anksčiau 15min sakė, kad su galimybių pasu neturėtų būti taikomi darbo laiko ir atstumų apribojimai, antraip verslas „tokio galimybių paso nesupras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius