Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

„Galperin“ neteko elektroninių pinigų įstaigos licencijos

Lietuvos bankas (LB) atšaukė bendrovės „Galperin“ elektroninių pinigų įstaigos licenciją . Įstaiga nevykdė kapitalo ir veiklos reikalavimų, pranešė LB.
Vytautas Valvonis
Vytautas Valvonis / Lietuvos banko nuotr.

„Lietuvos bankas niekada netoleravo ir netoleruos rinkos dalyvių, kurie nevykdo realios veiklos arba nesilaiko teisės aktų reikalavimų. Į tai reaguodami imamės poveikio priemonių, o kraštutiniu atveju – panaikiname licenciją“, – pranešime sako LB Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Pasak centrinio banko, „Galperin“ neturi veikiančių valdymo organų (įstaigos vadovas ir valdybos nariai yra atsistatydinę, stebėtojų taryba taip pat yra neveiksni), ji daugiau nei 12 mėnesių nepasinaudojo licencija ir nepradėjo leisti elektroninių pinigų ir teikti licencijoje nurodytų mokėjimo paslaugų.

Anksčiau Lietuvos bankas yra panaikinęs dvi mokėjimo įstaigų licencijas, nes įstaigos nepradėjo veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius