Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsus britų verslininkas ir išradėjas: „Brexit“ išlaisvins mūsų ekonomiką

Vienos iš sėkmingiausių Didžiosios Britanijos verslų atstovas teigia, kad išstojimas iš ES išlaisvins šalies ekonomiką, rašo bbc.com. Garsus britų verslininkas ir išradėjas seras Jamesas Dysonas tvirtina, kad ES elgtųsi savižudiškai įvesdama mokesčių tarifus Didžiojoje Britanijoje pagamintoms prekėms.
Jamesas Dysonas
Jamesas Dysonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Dysonas primena, kad ES iš Didžiosios Britanijos importuoja 100 mlrd. svarų daugiau prekių nei eksportuoja.

Be to, verslininkas tikino, kad šalies premjerei Theresai May yra gyvybiškai svarbu išvesti Londoną iš bendros Europos rinkos, net jeigu tai ir reikštų laisvos prekybos ir laisvo žmonių judėjimo pabaigą.

„ES neblokuos britiškų prekių importo, o jeigu ir įves importo muitus, pastarieji sudarys nedidelę sumą, lyginant su valiutos kursų svyravimu“, – teigė „Brexit“ remiantis J.Dysonas.

„Paskutinis dalykas, ką jie padarytų, yra importo muitų įvedimas – tai būtų savižudiška jiems patiems“, – pridūrė verslininkas.

J.Dysonas pažymėjo, kad už Europos ribų taip pat yra daug žadančios rinkos, pavyzdžiui, itin sparčiai besivystantys Tolimieji Rytai.

„Jeigu Europo nori laisvosios prekybos su mumis, tuomet puiku, jeigu ne, tai ne. Tai laisvė – neturėsime dalykų, kuriuos mums primetė Briuselis“, – skeptiškai apie ES atsiliepė J.Dysonas, pažymėjęs, kad Londonas dabar gali pats lemti savo ateitį ir nusistatyti prekybos sutartis su kitomis pasaulio šalimis.

Paklaustas, ar nebijo, kad be laisvo darbo jėgos judėjimo gali nukentėti britų verslas, J.Dysonas priminė, kad visada egzistuoja galimybė įdarbinti specialistus ir ne iš ES šalių.

„Aš pamenu, kad dar prieš 1973 m., kuomet prisijungėme prie Europos Bendrijos, aš dirbau Prancūzijoje, taigi, net ir prieš prisijungiant galėjome vykti ir dirbti Europoje, o europiečiai tą daryti pas mus“, – priminė „Dyson Ltd“, gaminančios dulkių siurblius, šildytuvus, plaukų bei rankų džiovintuvus, įkūrėjas J.Dysonas.

„Tikiuosi, tai išliks. O jeigu ne, tai atvers galimybę samdyti žmones ne iš Europos. Galime įdarbinti kinų, singapūriečių, amerikiečių inžinierius“, – sakė „Brexit“ palaikantis verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius