-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Financing“ tapo specializuotu banku

Lietuvos banko teikimu Europos Centrinis Bankas (ECB) išdavė specializuoto banko licenciją bendrovei „General Financing“. Tai jau ketvirta bendrovė, kuriai suteikta specializuoto banko licencija, skelbiama pranešime.
GF Bankas
GF Bankas

Bendrovė, gavusi specializuoto banko licenciją, ketina teikti bankininkystės paslaugas – priimti iš gyventojų indėlius, teikti vartojimo paskolas ir lizingo paslaugas.

„Pradėjome kaip lietuviškas finansinis startuolis, užaugome iki solidžios organizacijos, kuri tvirtai stovi ant kojų“, – pranešime cituojamas „General Financing“ generalinis direktorius Konstantinas Balakinas.

Konstantinas Balakinas
Konstantinas Balakinas

Bendrovė „General Financing“ įsteigta 2005 m. Ji priklauso Švedijoje įsteigtai įmonių grupei Esco Marginalen AB, jos bendrovės užsiima įvairia finansine veikla Švedijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Mūsų šalyje UAB General Financing iki šiol teikė vartojimo paskolas ir lizingo paslaugas.

Nors „General Financing“ ketina tapti skaitmeniniu banku, savo klientų aptarnavimo skyrių artimiausiu metu neplanuoja uždaryti. Jų, kaip ir visos bendrovės, laukia transformacija.

Naujasis specializuoto banko pavadinimas – „GF Bankas“.

Specializuoto banko licencijos anksčiau išduotos didžiausiai šalies kredito unijai „Mano unija“, įsteigusiai AB „Mano bankas“, taip pat „Revolut Technologies“ ir „European Merchant“.

Šiuo metu Lietuvos bankas kartu su ECB nagrinėja dar keturias paraiškas dėl banko licencijos gavimo, iš jų trys – dėl specializuoto banko licencijos, viena– dėl banko licencijos.

Specializuoti bankai, siejami ir su tolesne finansinių technologijų (FinTech) plėtra, bankų paslaugų rinkoje padės mažinti koncentraciją, kuri yra viena didžiausių Europoje, didins vartotojams naudingą konkurenciją, paslaugų patrauklumą ir prieinamumą.

Specializuotas bankas savo klientams gali teikti visas pagrindines paslaugas kaip ir bet kuris bankas – skirtumas tas, kad jis neturi teisės teikti investicinių paslaugų. Galimybė steigti tokius bankus atsirado 2017 m., licencijavimo procesas trunka apie metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius