Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Motors“ patraukė į teismą „Fiat Chrysler“ už profsąjungos atstovų papirkinėjimą

Didžiausia JAV automobilių gamintoja „General Motors“ (GM) pateikė ieškinį prieš JAV ir Italijos automobilių gamybos milžinę „Fiat Chrysler“ teigdama, kad varžovė papirko automobilių pramonės profsąjungos pareigūnus ir dėlto gavo nesąžiningos naudos derybose su profsąjunga, trečiadienį pranešė GM.
„General Motors“
„General Motors“ / Reuters/ Scanpix nuotr.

Ieškinyje remiamasi buvusiais „Fiat Chrysler“ darbuotojų, davusių kyšių buvusiems profsąjungos „United Auto Workers“ (UAW) pareigūnams, kaltės pripažinimais užsitęsusioje byloje, susijusioje su UAW darbuotojų mokymo programa, kuri pakenkė organizacijos įvaizdžiui.

„General Motors“ šio žingsnio ėmėsi vos kelios savaitės po to, kai UAW nutraukė užsitęsusį streiką. Šiuo metu profsąjunga derasi su „Fiat Chrysler“ – paskutine iš Detroito „didžiojo trejeto“. Profsąjunga jau yra pasiekusi susitarimus su GM ir „Ford“.

„Fiat Chrysler“ akivaizdžiai rėmė nusikalstamą elgesį, mokėdama milijoninius kyšius, kad laikui bėgant gautų naudos, nuolaidų ir pranašumų derantis, įgyvendinant ir administruojant darbo sutartis“, – sakoma GM pranešime.

Teigiama, kad „Fiat Chrysler“ veiksmai „pakenkė 2009 metų kolektyvinių sutarčių įgyvendinimą“, taip pat „deryboms dėl 2011 ir 2015 metų kolektyvinių sutarčių, jų įgyvendinimui ir administravimui“.

„Fiat Chrysler“ atmetė kaltinimus kaip „neturinčius pagrindo“ ir pareiškė, jog jis paduotas siekiant pakenti bendrovės siūlomam susijungimui su Prancūzijos automobilių gamintoja PSA, taip pat vykstančioms deryboms su UAW.

„Mus apstulbino šis ieškinys – ir jo turinys, ir metas, kada jis paduotas“, – pareiškė „Fiat Chrysler“ savo pranešime, kuriame taip pat užsimenama apie vykstančias bendrovės derybas su UAW.

„Galime tik daryti prielaidą, kad juo siekiama sutrikdyti mūsų siūlomą susijungimą su PSA ir derybas su UAW“, – pridūrė bendrovė

Profsąjungos atstovas spaudai teigė, kad kyšininkavimo skandalas neturėjo įtakos pasiektoms sutartims, tačiau „apgailestauja“, jog skandalas sukėlė abejonių dėl proceso ir kad UAW buvo priversta apsivalyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius