Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geroji karantino kaina: į sąvartynus keliauja mažiau atliekų

Pirmosios karantino savaitės jau rodo mažėjantį vartojimą: į sąvartynus rieda sunkvežimiai su mažesniais atliekų kiekiais.
Dumpių sąvartynas Klaipėdos rajone
Dumpių sąvartynas Klaipėdos rajone / Aurelijos Jašinskienės/15min nuotr.

Dar vasarį Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro specialistai skaičiavo, kad iš septynių Vakarų Lietuvos savivaldybių atvežta daugiau tonų atliekų nei pernai per tą patį laikotarpį. Jei pernai vasarį į sąvartyną atvežta 6871 tona atliekų, tai šį vasarį – 6953 tonos.

Tačiau, visame pasaulyje ėmus nerimauti dėl siaučiančio viruso, matoma, kad vartojimo tempas lėtėjo. Ir jau savaitė iki karantino paskelbimo šalyje matoma, kad į sąvartyną atvežta beveik 150 t mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.

Anot bendrovę atstovaujančio Arūno Liubinavičiaus, panašios tendencijos turėtų išlikti ir artimiausiomis savaitėmis, kol bus tęsiamas karantinas. „Tai komunalinės atliekos: ir iš kavinių, kurios šiuo metu stojo veikti, ir iš namų ūkių. Bet vis dėl to, mes tokį mažėjimą sietume su geresniu oru. Gali būti, kad žmonės išvyko iš miesto, apsistojo kur soduose“, – svarstė A.Liubinavičius.

Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro duomenys rodo, kad komunalinių atliekų sumažėjo 10-15 proc.

„Kovo 2-4 d. buvo surinkta 1341 tonų atliekų, kovo 9-11 d. 1289 tonų atliekų, kovo 16-18 d. 1331 tonų atliekų, o jau paskelbus karantiną kovo 23-25 d. 1208 tonų atliekų”, – komentavo UAB „VAATC“ vadovas Tomas Vaitkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius