Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Goldman Sachs“ naują generalinį direktorių gali paskelbti antradienį

Volstrito bankas „Goldman Sachs“ apie sprendimą į generalinio direktoriaus postą paaukštinti Davidą Solomoną gali paskelbti jau antradienį, sako su situacija susipažinęs naujienų agentūros AFP šaltinis.
„Goldman Sachs“ logotipas
„Goldman Sachs“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas, kuris taip pat galimai nustatys ir dabartinio „Goldman Sachs“ vadovo Lloydo Blankfeino pasitraukimo laiką, gali būti paskelbtas kartu su antrojo ketvirčio finansine ataskaita, teigia šaltinis.

„Goldman Sachs“ anksčiau leido suprasti, kad L.Blankfeino įpėdiniu greičiausiai taps D.Solomonas. Aiškiu favoritu D.Solomonas tapo tuomet, kai apie sprendimą išeiti į pensiją paskelbė pagrindiniu jo konkurentu laikytas Harvey Schwartzas.

D.Solomono karjeros profilis skiriasi nuo daugumos ankstesnių „Goldman Sachs“ generalinių direktorių, kurie iki aukščiausio banko posto dažniausiai pakildavo per prekybos padalinius. Pavyzdžiui, L.Blankfeinas iki tapimo generaliniu direktoriumi vadovavo valiutų, žaliavų, fiksuotų pajamų ir vertybinių popierių prekybos padaliniams.

Savo ruožtu D.Solomonas iki 2016 metų gruodžio, kuomet buvo paskirtas vienu iš banko prezidentų, vadovavo „Goldman Sachs“ investicinės bankininkystės padaliniui.

D.Solomono paskyrimas yra traktuojamas kaip strateginis garsiojo Volstrito banko žingsnis, siekiant didesnį dėmesį skirti tokioms sritims kaip turto valdymas bei internetinė bankininkystė.

Šių metų pradžioje dėl rinkos nepastovumo, susijusio su prekybos karo baime, tokie bankai kaip „JPMorgan Chase“ ar „Bank of America“ pasiekė geresnius finansinius rezultatus nei „Goldman Sachs“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius