Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grigeo Grigiškės“: liūdino rublis ir džiugino grivina

Pernykščiams popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupės „Grigeo Grigiškės“ rezultatams turėjo įtakos ir silpnas Rusijos rublis, o šiemet pirmojo ketvirčio augimą lėmė ir stiprėjanti Ukrainos ekonomika, rašo „Verslo žinios“.
Rubliai
Rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak grupės vadovo GIntauto Pangonio, pirmąjį ketvirtį gerokai sumenko Rusijos sankcijų įtaka verslui. Kai Rusijai buvo įvestos ekonominės sankcijos, popieriaus ir medienos įmonių grupė neabejojo, kad jos verslo tai nepaveiks – įmonės į Rusiją neeksportuoja. Tačiau, Rusijos rubliui nuvertėjus maždaug dvigubai, užplūdo pigi rusiška produkcija.

„Mes prekiavome, nors ne taip stipriai, ir tai turėjo įtakos pernykščiams rezultatams. O dabar matome, kad rusiškos produkcijos antplūdis atslūgo. Pirmąjį ketvirtį nei rusiškas rublis, nei rusiška produkcija nebedarė tokio juntamo poveikio mūsų pardavimui Rytų Europoje ar Lietuvoje“, – teigė G.Pangonis.

Kaip BNS jau rašė, „Grigeo Grigiškės“ pardavimo pajamos pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 30,2 mln. eurų – 16 proc. daugiau nei 2016-ųjų sausio-kovo mėnesiais, kai jos buvo 26 mln. eurų. Grupės ikimokestinis pelnas šiemet, palyginti su pirmuoju 2016-ųjų ketvirčiu, padidėjo 7 proc. iki 1,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius