-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gynybos pramonės asociacijos apie jungimąsi kalba atsargiai

Krašto apsaugos ministerija priekaištauja, jog nėra normalu, kad tokioje nedidelėje šalyje kaip Lietuva veikia dvi gynybos pramonės asociacijos. Kokios ambicijos trukdo jungtis – asociacijų atstovai nutyli, tačiau tikina, kad asociacijos viena kitai netrukdo, rašo „Verslo žinios“.
LGSPA direktorius Ričardas Sartatavičius
LGSPA direktorius Ričardas Sartatavičius / LSGPA nuotr.

„Aš to nedramatizuočiau. Danijoje, kurioje gyventojų yra dukart daugiau nei Lietuvoje, veikia net 4 gynybos pramonės asociacijos. Tai juk bendram vystymuisi netrukdo, nes abiejų asociacijų paskirtis viena – padėti mūsų pramonei ir padaryti ją žinomesnę“, – teigė Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos generalinis direktorius Ričardas Sartatavičius.

Tačiau jis neneigia, kad asociacijoms konsolidavus veiklą, jų nariai iš to tik išloštų. Tačiau kitos organizacijos – Nacionalinės gynybos pramonės asociacijos (NGPA) – direktorius Rimvydas Matuzonis apie galimybes susijungti kalba kur kas atsargiau – tam dar neatėjo laikas.

Be to, jo argumentas – kad asociacijų nariai yra gana skirtingi, pavyzdžiui, NGPA narės yra daugiau ne verslo, o mokslo įstaigos – Lietuvos energetikos institutas, Fizinių ir technologinių mokslų centras, Baltijos pažangių technologijų institutas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius