Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Gynybos pramonės dienose“ – apie išskirtines galimybes Lietuvos verslui

Ūkio ministerija kartu su Krašto apsaugos ministerija kovo 8 dieną rengia išskirtinę konferenciją verslui – „Gynybos pramonės dienas“. Renginio metu Vokietijos karybos pramonės konsorciumo ARTEC ir Izraelio bendrovės „Rafael“ atstovai supažindins Lietuvos įmones su sunkiosios pramonės, karinės technikos ir jos detalių gamintojams, susijusių įrenginių taisymo ir restauracijos paslaugas teikiančioms įmonėms atsiveriančiomis naujomis galimybėmis, praneša Ūkio ministerija.
Pėstininkų kovos mašina „Boxer“
Pėstininkų kovos mašina „Boxer“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Siekdami Lietuvos pramonės sektoriams pristatyti bendradarbiavimo su Izraelio bendrove „Rafael“ ir Vokietijos konsorciumu ARTEC galimybes bei parodyti Lietuvos verslui plėtros perspektyvas organizuojame konferenciją „Gynybos pramonės dienos“. Matome galimybių Lietuvos verslininkams plėstis gynybos ir saugumo pramonės srityje, todėl planuojame pasidalinti planais ir naujomis galimybėmis specialiai šiai pramonės sričiai skirtame renginyje“, – dėsto ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Renginyje taip pat planuoja dalyvauti ir Tarptautinės ginkluotės pirkimų organizacijos (OCCAR) atstovai, kurie Lietuvos vardu atliks pėstininkų kovos mašinų įsigijimo darbus. „Tai puiki galimybė Lietuvos įmonėms sužinoti apie OCCAR veiklą ir jos vaidmenį įsigyjant pėstininkų kovos mašinų,“ – apie OCCAR atstovų dalyvavimą kalbėjo Krašto apsaugos ministerijos Pajėgumų ir ginkluotės generalinis direktorius pulkininkas Darius Užkuraitis.

2015 m. Valstybės gynimo taryba nusprendė pradėti derybas su vokiečių konsorciumu ARTEC dėl pėstininkų kovos mašinų įsigijimo.

„Gynybos pramonės dienų“ metu „Rafael“ ir ARTEC konsorciumo (įmonės „Krauss-Maffei Wegmann“, „Rheinmetall MAN Military Vehicles“ ir „Rheinmetall MAN Military Vehicles Nederland“) atstovai pristatys konkrečias savo veiklos sritis, techninius reikalavimus įmonėms, aptars naujų užsakymų, reikiamos karinės technikos priežiūros paslaugas, o konferencijos pabaigoje vyks „verslo verslui“ Lietuvos bendrovių susitikimai su ARTEC ir „Rafael“ atstovais dėl galimybių toliau bendradarbiauti.

Įmonė „ARTEC GmbH“ įgyvendina „Boxer“ programą Vokietijoje ir Nyderlanduose. ARTEC atsakinga už serijinės gamybos ir „Boxer“ tipo karinės technikos eksporto, pvz., į Lietuvą, koordinavimą. Savo ruožtu bendrovė „Rafael“ Advanced Defense Systems Ltd“ projektuoja, kuria, gamina ir tiekia aukštųjų technologijų gynybos sistemas pagal Izraelio gynybos pajėgų ir gynybos institucijų poreikius, taip pat tarptautiniams klientams visame pasaulyje.

Lietuvos verslo įmonės kviečiamos registruotis į konferenciją, kuri vyks Ūkio ministerijoje, adresu Gedimino pr. 38, Vilnius. Registracija vyksta iki kovo 4 dienos. Daugiau informacijos apie renginį tel.: 8 706 64 651, 8 706 64 644.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius