-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Harley-Davidson“ sprendimas iš JAV iškelti dalį gamybos – tarifų pasekmė

Europos Sąjungos (ES) prekybos komisarė antradienį teigė, kad garsiosios amerikiečių motociklų gamintojos „Harley-Davidson“ sprendimas iš JAV iškelti dalį gamybos yra natūrali Vašingtono protekcionistinės prekybos politikos pasekmė.
„Harley Davidson“ 2018 metų modelių bandomasis važiavimas
„Harley Davidson“ 2018 metų modelių bandomasis važiavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes nenorime bausti, bet tai yra pasekmė, kuri privers JAV administraciją sustoti ir pagalvoti – palaukit minutėlę, tai nėra gerai Amerikos ekonomikai“, – svarstė ES prekybos komisarė Cecilia Malmstrom.

„Harley-Davidson“ kiek anksčiau pranešė, kad pritaikyti muitai plienui didina išlaidas, dėl ko įmonė bus priversta iškelti dalį gamybos į užsienį.

Nors ES atsakomaisiais tarifais Jungtinėms Valstijoms nesitaikė į konkrečias įmones, tačiau kai kuriuos sektorius Briuselis rinkosi dėl jų simbolinės reikšmės.

Prezidentas Donaldas Trumpas savo kadencijos pradžioje gyrė „Harley-Davidson“, bet po pranešimo apie iškeliamą gamybą JAV vadovas toną pakeitė.

„Esu nustebęs, kad iš visų įmonių „Harley-Davidson“ tapo pirmąja, iškėlusia baltą vėliavą“, – tviteryje pirmadienį rašė D.Trumpas.

JAV prezidentas taip pat grasina pritaikyti muitus iš Europos importuojamiems automobiliams. Šie tarifai visų pirma būtų nukreipti prieš Vokietiją bei jos automobilių sektoriaus milžines „Volkswagen“, BMW ir „Daimler“.

„Anksčiau šiais metais „Harley-Davidson“ sakė, kad didžąją dalį gamybos Kanzase perkels į Tailandą. Tai buvo gerokai prieš paskelbiant tarfus. Tai reiškia, kad jie tarifus/prekybos karą naudoja kaip pasiteisinimą“, – tviterio žinučių tiradoje kritiką bendrovei žėrė prezidentas.

„Kai Baltuosiuose rūmuose lankėsi „Harley-Davidson“ vadovai, aš jiems sakiau, kad tarifai kitose šalyse, pavyzdžiui, Indijoje, yra per dideli... „Harley“ privalo žinoti, kad jie negalės parduoti produkcijos atgal į JAV nemokėdami daug mokesčių!“, – rašė D. Trumpas.

„Harley-Davidson“ pirmadienį paskelbė į užsienį iškelsianti dalį gamybos, siekiant išvengti praėjusią savaitę Europos Sąjungos (ES) pritaikytų atsakomųjų tarifų JAV.

Bendrovė kol kas neįvardijo, kur perkels gamybą, tačiau JAV žiniasklaida gegužę rašė, kad dalis „Harley-Davidson“ darbo vietų iš Kanzaso gali būti iškeltos į Tailandą. Pati įmonė pranešimus apie persikėlimą į Tailandą neigia.

D. Trumpas teigia, kad „Harley-Davidson“ niekada neturėtų būti gaminami kitoje šalyje, niekada! Jų darbuotojai ir klientai jau dabar yra labai pikti“.

„Jei jie išsikels, stebėkite, tai bus pabaigos pradžia – jie pasidavė, jie išėjo. Aura dings ir jie bus apmokestinti labiau nei bet kada iki šiol“, – įmonę perspėjo prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius