Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

HSBC ir „Barclays“ nesiruošia palikti Didžiosios Britanijos po „Brexit“

Du iš didžiausių Jungtinės Karalystės bankų – HSBC ir „Barclays“ – pareiškė ketinantys likti Didžiojoje Britanijoje po to, kai dauguma šalies gyventojų praėjusią savaitę nubalsavo už šalies išstojimą iš Europos Sąjungos.
„Barclays“ logotipas
„Barclays“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia britų spauda, HSBC valdybos pirmininkas Douglasas Flintas pareiškė, kad Londonas išliks finansų pasaulio centru po to, kai šalis išstos iš Bendrijos.

Jam antrina ir „Barclays“ vadovas Jesas Staley, kuris pareiškė, kad jo bankas neturi planų perkelti savo darbuotojų į užsienį ir kad jo bankas liks „išmetęs inkarą Didžiojoje Britanijoje“.

D. Flintas vienos konferencijos metu pareiškė, kad Londonas išliks „svarbiausiu“ pasaulyje prekybos valiutomis centru. „Čia vis dar yra pasaulinės prekybos valiutomis, kurios neturi nieko bendro su Europa, sostinė. Šiuo metu pagrindinė prekybos valiuta pasaulyje yra JAV doleris“, – pareiškė jis.

Pasak, HSBC valdybos pirmininko, referendumo rezultatas nepakeis banko įdarbinimo planų „iki kokio nors žymaus lygio“.

Savo ruožtu „Barclays“ vadovas teigė, kad dėl britų referendumo žemyninėje Europoje gali būti sukurta daugiau darbo vietų, tačiau tai nereiškia, kad dėl to Britanijoje bus atleista žmonių.

J. Staley sakė besitikįs, kad bus „išlaikyti ryšiai su Europos kapitalo rinkomis“ ir kad nebus imtasi veiksmų „pastatyti protekcionistinių sienų finansų srityje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius