-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pavyko išlaikyti antrąją vietą pasaulinėje išmaniųjų telefonų rinkoje

Nepaisant griežtų JAV sankcijų, įvestų „Huawei“, Kinijos technologijų milžinė praėjusį ketvirtį išliko antra pagal dydį išmaniųjų telefonų pardavėja pasaulyje, trečiadienį pranešė rinkos stebėtojai.
„Huawei“
„Huawei“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Huawei“ pavyko padidinti savo pardavimus net ir susitraukus bendrajai rinkai. Kinijos bendrovę aplenkė tik sektoriaus lyderė „Samsung“, o trečioje vietoje linko amerikiečių bendrovė „Apple“.

Remiantis analitinės bendrovės „Strategy Analytics“ duomenimis, bendri pasauliniai išmaniųjų telefonų pardavimai balandžio–birželio mėnesiais sumažėjo 2,6 proc. iki 341 mln. vienetų.

„Samsung“ padidino savo rinkos dalį iki 22 procentų, o tai lėmė 7 proc. išaugę mobiliųjų telefonų pardavimai, įskaitant pigesnių ir vidutinės klasės modelių pardavimus. Pietų Korėjos milžinė aplenkė „Huawei“, užimančią 17 proc. rinkos, bei „Apple“, užimančią 11 proc. rinkos.

„Huawei“ visus nustebino 8 proc. padidinusi pasaulinius išmaniųjų telefonų siuntimus metine išraiška, – teigė „Strategy Analytics“ vykdantysis direktorius Neilas Mawstonas. – „Huawei“ praėjusį ketvirtį didino veiklą namų rinkoje Kinijoje, nes įmonė siekė kompensuoti neapibrėžtumą kituose pagrindiniuose regionuose, tokiuose kaip Šiaurės Amerika ir Vakarų Europa.“

Tyrimų bendrovė apskaičiavo, kad „Apple“, kuri šią savaitę paskelbė ketvirčio rezultatus nepateikdama išsamesnės informacijos apie išsiųstų gaminių kiekį, gaminamų „iPhone“ pardavimai sumažėjo 8 procentais.

„Apple“ stabilizuoja padėtį Kinijoje dėl kainų koregavimo ir kompromisų, tačiau padėtis kitose pagrindinėse rinkose, tokiose kaip Indija ir Europa, išlieka sudėtingesnė dėl brangių „iPhone“, – teigė „Strategic Analytics“ direktorius Woody Oh.

Analitinės bendrovės „Counterpoint Research“ pranešime pateiktos panašios išvados, įvardijančios „Samsung“, „Huawei“ ir „Apple“ kaip tris pasaulines lyderes, nors bendri išmaniųjų telefonų pardavimai sumažėjo.

„Counterpoint Research“ analitikas Tarunas Pathakas teigė, kad Jungtinių Valstijų draudimo pardavinėti technologijas bendrovei „Huawei“ padariniai paaiškės artimiausiais mėnesiais.

„Draudimo poveikis šį ketvirtį dar nepaveikė siuntų skaičiaus, tačiau ateityje bus kitaip, – teigė A.Pathakas. – Ateinančiais ketvirčiais „Huawei“ greičiausiai vykdys agresyvią veiklą savo vidaus rinkoje ir joje užfiksuos tam tikrą augimą, tačiau to nepakaks kompensuoti sumažėjusius pardavimus užsienyje. Tai dar labiau paskatins visos išmaniųjų telefonų rinkos nuosmukį 2019 metais.“

Tyrimai parodė, kad Kinijos gamintojai „Xiaomi“ ir „Oppo“ užima ketvirtąją ir penktąją vietas, daugiausia dėl pardavimų vidaus rinkose.

„Counterpoint Research“ duomenimis, bendra Kinijos didžiųjų bendrovių „Huawei“, „Oppo“, „Vivo“, „Xiaomi“ ir „Realme“ pasaulinė išmaniųjų telefonų rinkos dalis siekė 42 proc. – daugiausia nei kada nors iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius