Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Human IPO“ – startuolis, kviečiantis investuoti ne į įmones, o į žmones

„Įsivaizduokite, kiek šiandien kainuotų valanda Elono Musko laiko, jei į šį verslininką būtumėte investavę prieš 30 metų, kai jis dar buvo studentas ir jo valanda tebūtų galėjusi kainuoti maždaug 10 dolerių. Jeigu tuo metu būtumėte nusipirkę dvi jo valandas, šiandien, kai jis yra vienas iš turtingiausių ir didžiausią vertę turinčių žmonių pasaulyje, susidurtumėte su dilema – ar išnaudoti dvi valandas su Elonu Musku, ar užsidirbti iš jo sėkmės ir patiems tapti milijonieriais“ – susimąstyti socialinius verslininkus „Change4Future“ socialinio verslo akseleratoriuje kvietė „Human IPO“ ekspertas, „Montonio Finance“ verslo plėtros vadovas Antanas Bernatonis.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Šiemet baigęs universitetą ir jau vadovaujamą darbą dirbantis ekspertas dar praėjusių metų rudenį tapo pirmuoju „Human IPO“ Baltijos šalyse. Jo laiką galima nusipirkti, jį parduoti ar saugoti kaip didelę perspektyvą turinčią investiciją ateičiai.

„Apie „Human IPO“ sužinojau skaitydamas – tai platforma, kuri leidžia investuoti į žmones. Iš pradžių man tai pasirodė kiek keista, lyg nusikėlimas į kokį XIX a., kuomet žmonės buvo pardavinėjami vergauti. Bet domintis toliau ir nagrinėjant šį investicijų modelį supratau, kad iš tiesų tai – geniali idėja“ – teigia Antanas Bernatonis, praėjusį savaitgalį savo patirtimi besidalinęs „Change4Future“ socialiniame verslo akseleratoriuje. Ekspertas dalinosi žiniomis apie galimas alternatyvas verslo finansavimui ir kapitalui pritraukti, kurios leistų sėkmingai auginti savo verslą.

123RF.com nuotr./Verslas
123RF.com nuotr./Verslas

Kas yra „Human IPO“ ir kodėl verta į tai investuoti?

Iki „Human IPO“ buvo begalė galimybių investuoti į įmones, tačiau ne į patį žmogų. „Human IPO“ suteikia galimybę investuoti į žmones, kuriais jūs tikite, o jiems taip suteikiama galimybė gauti finansinę paramą.

„Kodėl verta investuoti? Žmonės yra didžiausi vertės kūrėjai! Tokių įmonių kaip „Microsoft“, „Apple“, „Youtube“ ar „Facebook“ sėkmę bei iškilimą lėmė už jų stovintys įkūrėjai“, – teigė A.Bernatonis.

Be to, be pinigų jūs gaunate ir fanų bazę.

„Su „Human IPO“ tu gali savo šiandienos laiką transformuoti į akcijas rytoj. Tokiu būdu jūs gaunate reikalingą kapitalą verslo vystymui, mokslui ar kitoms reikmėms, neatiduodant savo įmonės išteklių, bet atiduodant dalį savo laiko žmonėms. Tai nesudaro tiek įsipareigojimų, kiek, pavyzdžiui, paskola ir lieka kur kas daugiau laisvės.

Be to, be pinigų jūs gaunate ir fanų bazę. Juk dažniausiai mums reikia ne kapitalo, o žmonių, kurie gali padėti. Šiuo atveju, nereikia pasirašinėti sutarčių su kiekvienu investuotoju, sutartis pasirašoma su pačiu „Human IPO“. Tai veikia lygiai taip pat kaip ir akcijų biržoje, tik vietoj akcijų čia yra paleidžiamas tam tikras skaičius tavo valandų. Žmonėms jas išpirkus, jie pradeda prekiauti tavo valandomis antrinėje rinkoje. Pažadas išlieka toks pats: pasibaigus laikui investuotojai gali rinktis ar išsigrynint pinigus ir išnaudoti nusipirktą laiką su tavimi.“

Kaip „Human IPO“ gali būti naudingas socialiniams verslininkams?

„Aš pats buvau pirmasis iš Baltijos šalių užsiregistravęs „Human IPO“. Per 20 minučių pardaviau 20 savo valandų. Jų vertė pakilo net 600%! Didžioji dalis investuotojų, žinoma, buvo iš mano tinklo, tačiau jis vis plečiasi ir tai labai įdomu stebėti. Labai tikiu, kad į žmogaus vertę turi būti žiūrima iš kitos perspektyvos. „Human IPO“ žmogui suteikia begalę galimybių ir kapitalą, nesukeliant įsipareigojimų ir, žinoma, bendruomenę stovinčią už tavęs.

Labai tikiu, kad į žmogaus vertę turi būti žiūrima iš kitos perspektyvos.

Socialinio verslo kūrėjams „Human IPO“ gali tapti galimybe gauti reikiamą kapitalą jau šiandien: ši sistema leidžia atrasti ir susisiekti su begale stiprių žmonių, o investavimas į žmogų suteikia galimybę užmegzti naujas ir naudingas pažintis. Man pačiam teko susipažinti ir pabendrauti su daug įdomių žmonių į kuriuos investavau“, – teigia A.Bernatonis ir prideda tvirtai tikintis, kad bene visi nori būti socialiai atsakingi, tačiau ne visi drįsta pradėti.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Ekspertas pripažįsta, kad socialinį verslą kurti yra išties nelengva, tačiau tiki, kad kai aplink yra ekspertų galinčių padėti – viskas tampa įmanoma.

„Dėl to ir sutikau prisijungti prie „Change4Future“ socialinio verslo akseleratoriaus ekspertų gretų – savo žinute noriu pasiekti žmones, kurie jau yra pradėję arba tik pradeda socialinio verslo kūrimo procesą ir kurie nori rasti alternatyvių būdų, kaip gauti lėšų. Lietuvoje matau begalę inovatyvių, talentingų bei perspektyvių žmonių, kuriems būtų labai naudinga atsidurti „Human IPO“ gretose ir suteikti galimybę į juos investuoti“, – socialinius verslininkus skatino A.Bernatonis.

Kas gali aplikuoti į „Human IPO“?

„Aplikavimas yra labai paprastas. Jau šiandien galite prisijungti prie platformos, susikurti profilį, pabandyti investuoti į kitus žmones ar pasirinkti kokią dalį savo valandų norite parduoti. Tačiau, kaip žinoti ar žmonės investuos į jus, į jūsų socialinį verslą? Svarbu prieš aplikuojant į „Human IPO“ turėti iš anksto subūrus bendruomenę, kuri jumis tikėtų ir ateityje investuotų. Neabejoju, kad dauguma socialinių startuolių būtent nuo bendruomenės ir pradėjo, todėl tai neturėtų būti sudėtinga!” – šypsosi A.Bernatonis. „O jei dar nesate to padarę – pradėti niekada nevėlu. Svarbiausia yra įdėti indėlį kuriant bendruomenę, kuris ateityje taptų grįžtamąja verte, šiuo atveju – investicijomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius