-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ignitis grupė“ pritarė jos žaliosios energetikos įmonių konsolidavimui

Valstybės kontroliuojamos energetikos grupės „Ignitis grupė“ valdyba ketvirtadienį pritarė bendrovės atsinaujinančių išteklių energetikos įmonių konsolidavimo projektui.
Saulės kolektoriai
Saulės kolektoriai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jį įgyvendinus, už sausumos ir jūros vėjo, saulės, atliekų bei biokuro energetikos projektų įgyvendinimą taptų atsakinga bendrovė „Ignitis renewables“, pranešė grupė.

„Ignitis renewables“ nuosavybėn siūloma perleisti grupės įmonių Kauno kogeneracinė jėgainė, Vilniaus kogeneracinė jėgainė ir „Tuuleenergia“ akcijas, gavus visus reikalingus sutikimus.

Už grupės hidroenergetikos sritį ir jos pajėgumus – šiuo metu tai yra Kauno hidroelektrinė ir Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė – ir toliau liktų atsakinga bendrovė „Ignitis gamyba“.

„Šis pokytis leis dar efektyviau panaudoti turimas kompetencijas plėtojant žaliosios gamybos pajėgumus ir siekiant užsibrėžto tikslo, kad iki 2030 metų jų instaliuota galia pasiektų 4 GW“, – pranešime sako „Ignitis grupės“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Darius Maikštėnas.

Grupės teigimu, įmonių ir jose dirbančių specialistų konsolidavimas taip pat leis efektyviau panaudoti sukauptą patirtį ir kompetencijas esamų ir būsimų atsinaujinančios energetikos projektų vystymui, pritraukti naujų talentų bei sustiprinti „Ignitis renewables“ finansinį pajėgumą.

Skaičiuojama, kad po įmonių konsolidavimo „Ignitis renewables“ valdomo turto vertė siektų beveik 750 mln. eurų.

Be to, pertvarka siekiama pasiruošti sistemiškai vykdyti grupės 2021-2024 strateginiame plane numatytą turto rotavimo (angl. asset rotation) strategiją – parduodant iki 49 proc. baigtų statyti gamybos pajėgumų akcijų, siekiant reinvestuoti kapitalą ir uždirbti papildomą grąžą.

Dabar bendra „Ignitis grupės“ žaliosios gamybos instaliuotoji galia siekia 1,12 GW, dar 0,23 GW dydžio pajėgumai šiuo metu yra vystomi.

„Ignitis grupės“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius