Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ikea“ fondas skirs 1 mlrd. eurų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimui mažinti

„Ikea“ fondas, priklausantis Švedijos baldų milžinei, trečiadienį įsipareigojo paaukoti 1 mlrd. eurų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimui sumažinti.
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lėšos, kurios bus paskirstytos dotacijų forma per penkerių metų laikotarpį, bus skirtos programoms, kurios gali pasiekti rezultatų per trumpą laiką.

„Tikslas yra kuo greičiau sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą“, – naujienų agentūrai AFP kalbėjo „Ikea“ fondo vadovas Peras Heggenesas.

„Jei jau šiais metais panaikinsime toną šiltnamio efektą sukeliančių dujų, tai bus daug efektyviau, nei jei tai padarysime po penkerių metų“, – pridūrė P.Heggenesas.

Šis pranešimas buvo paskelbtas JAV prezidento Joe Bideno organizuoto virtualaus klimato aukščiausiojo lygio susitikimo išvakarėse, kuris yra skirtas pagreitinti veiksmus prieš lapkričio mėnesį vyksiantį JT klimato susitikimą.

„Ikea“ fondas jau anksčiau yra įsipareigojęs skirti 500 mln. eurų kovos su klimato kaita iniciatyvoms per ateinančius penkerius metus.

Nors nebuvo įvardytas joks konkretus projektas, kuriam bus skiriamos lėšos, P. Heggenesas kaip pavyzdį pažymėjo būtinybę pakeisti šimtus tūkstančių dyzelinių generatorių, naudojamų mažas pajamas gaunančiose bendruomenėse daugelyje besivystančių šalių, ir sukurti atsinaujinančios energijos tinklus.

„Norime, kad organizacijos žengtų į priekį ir pasakytų: „Norime įgyvendinti didelio masto pokyčius, tačiau niekada neturėjome tam reikiamo finansavimo“, – kalbėjo P.Heggenesas.

Fondo teigimu, jis taip pat domisi projektais, kurie galėtų būti įgyvendinti kartu su skirtingais partneriais, kad į projektus būtų galima pritraukti dar daugiau lėšų, kas iš dalies padėtų „sumažinti investicijų rizikas“, trukdančias investicijų augimui.

„Ikea“ fondas yra nepriklausomas nuo „Ikea“ mažmeninės prekybos verslo, tačiau jį finansuoja INGKA fondas, kuriam priklauso didžioji baldų milžinės parduotuvių tinklo dalis.

Nepaisant verslo augimo apimčių, „Ikea“ įsipareigojo iki 2030 metų sumažinti išmetamų teršalų kiekį 15 proc., palyginti su 2016 metų lygiu, ir siekti 100 proc. perėjimo prie atsinaujinančios energijos šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius