Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ikea“ pranešė supirksianti naudotus baldus

Švedijos baldų ir namų apyvokos prekių mažmenininkė „Ikea“ pranešė planuojanti supirkti tūkstančius naudotų „Ikea“ baldų 27 šalyse, kurie bus perparduoti, perdirbti ar paaukoti bendruomeniniams projektams.
IKEA
IKEA / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Ekonomika IKEA Baldai

Švedijos milžinė antradienį pareiškė, kad jos „Juodojo penktadienio“ akcija taps „galimybe patenkinti klientų poreikius tokiu būdu, kuris prisidėtų prie žiedinės ekonomikos“. Akcija bus vykdoma nuo lapkričio 24 iki gruodžio 3 dienos.

„Žiedinė ekonomika gali būti pasiekta tik investuojant ir bendradarbiaujant su klientais, kitais verslais, vietos bendruomenėmis ir vyriausybėmis, todėl galime sumažinti atliekų kiekį ir sukurti remonto, pakartotinio naudojimo, atnaujinimo ir perdirbimo ciklą“, – pažymėjo grupės atstovė Pia Heidenmark Cook, atsakinga už tvarumo strategijos įgyvendinimą.

Kiekvienas, atidavęs naudotus „Ikea“ baldus, gaus kuponą naujoms prekėms įsigyti, kurio vertė gali siekti 50 proc. pradinės baldo kainos.

Bendrovė nenurodė, kokios būklės turėtų būti naudoti baldai ir ar jie turi būti išardyti. Pasak jos, šiuo metu ieškoma būdų, kaip geriausiai prailginti gaminių naudojimo laiką juos atnaujinant ar perdirbant.

Šių metų pabaigoje „Ikea“ atidarys pirmąją naudotų prekių parduotuvę prekybos centre, esančiame į vakarus nuo Stokholmo.

Nuo kitų metų „Ikea“ kiekvienoje savo parduotuvėje atidarys skyrius, į kuriuos žmonės galės atgabenti savo senus baldus supirkimui ar įsigyti suremontuotų ar atnaujintų baldų.

„Ikea“ turi parduotuvių 40 šalių, o bendrovėje visame pasaulyje dirba 131 000 darbuotojų. „Ikea“ grupės būstinė yra Leidene, Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius