Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ikea“ uždaro savo vienintelę baldų gamyklą Jungtinėse Valstijose

Švedijos baldų milžinė „Ikea“ nusprendė metų pabaigoje uždaryti savo vienintelę gamyklą Jungtinėse Valstijose ir atleisti 300 darbuotojų, nes yra ekonomiškiau gaminti produktus Europoje ir juos importuoti.
Rygoje atidaryta IKEA parduotuvė
IKEA parduotuvė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 1 IKEA

Visame pasaulyje veikianti baldų mažmenininkė, garsėjanti savo švediškais mėsos kukuliais ir kartais nesuprantamomis baldų surinkimo instrukcijomis, pareiškė, jog, palyginti su Europos gamyklomis, žaliavų kainos Jungtinėse Valstijose yra per didelės, taigi sąnaudos Pietų Virdžinijos Danvilio mieste veikiančioje gamykloje yra „gerokai didesnės“.

„Dėjome visas pastangas, siekdami padidinti šios gamyklos konkurencingumą ir jį išlaikyti, tačiau tenka pripažinti, jog sąnaudų sąlygos nėra tinkamos, kad būtų galima ilgą laiką tęsti gamybą Danvilyje“, – pareiškė „Ikea“ Danvilio padalinio vadovas Bertas Eadesas.

2008 metais atidaryta gamykla, kurioje gaminamos JAV ir Kanados rinkoms skirtos medinės lentynos ir daiktų laikymo sistemos, bus uždaryta gruodžio mėnesį.

„Artimiausiais mėnesiais darysime viską, kas įmanoma, kad padėtume mūsų bendradarbiams išgyventi šias permainas, kol jie ieško naujo darbo ir mokymosi galimybių“, – pridūrė B.Eadesas.

„Ikea“ taip pat žada bendradarbiauti su profsąjungų atstovais ir JAV tarnybomis, kad padėtų savo darbuotojams susirasti darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius