-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki 2020 metų Lietuvoje liks tik 30 valstybinių įmonių

Iki 2020 metų pabaigos Lietuvoje turėtų likti apie 30 valstybės valdomų įmonių, – konferencijoje „Efektyvus valstybės turto valdymas“ sakė Valdymo koordinavimo centro laikinasis direktorius Deividas Gabulas. Dalis jų bus privatizuotos, kita – pertvarkytos į biudžetines ar viešąsias įstaigas.
Energetikos įmonė „Fortum“
Energetikos įmonė „Fortum“ / „Fortum“ nuotr.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Newsec“ surengtoje konferencijoje „Efektyvus valstybės turto valdymas“ D.Gabulas teigė, kad gruodžio pradžioje valstybė valdė 108 įmones. 2012 metais jų buvo apie 150.

„Šis skaičius yra pasiekiamas, nes po miškų urėdijų sujungimo turėtų sumažėti 42 įmonėmis. Be to, valstybė valdo labai daug smulkių įmonių, kur dirba po kelis žmones, ir iš principo jos neturėtų būti bendrovės ir dar valstybės valdomos“, – konferencijoje sakė jis.

Pasak D.Gabulo, dalis įmonių bus privatizuotos, o kita – pertvarkytos.

„Jos turėtų būti pertvarkomos į viešąsias ar biudžetines įstaigas. Iš esmės, valstybė turėtų turėti tik strateginės reikšmės ir tas įmones, kurios iš dalies vykdė joms pavestas valstybės funkcijas“, – įsitikinęs jis.

D.Gabulo teigimu, šiuo metu didžiausios valstybinės įmonės – Lietuvos oro uostai, „Kelių priežiūra“, miškų urėdijos, Ignalinos atominė elektrinė. Didžiausios valstybinės įmonės, turinčios UAB arba AB juridinį statusą – „Lietuvos geležinkeliai“, Lietuvos paštas, „Lietuvos energijos“ įmonių grupė ir „Klaipėdos nafta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius