Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki 2028 m. „Ikea“ gaminių pakuotėse neliks plastiko

Laikydamasi įsipareigojimo daryti teigiamą poveikį žmonėms ir planetai, „Ikea“ ketina palaipsniui atsisakyti plastiko savo gaminių pakuotėse. Tikslo bus siekiama etapais – nuo 2025 m. visi nauji gaminiai bus pakuojami į pakuotes be plastiko, o iki 2028 m. pakuočių su plastiku visiškai nebeliks. Taip „Ikea“ siekia mažinti plastiko atliekų kiekį, taršą plastiku ir nori skatinti pramonę kurti bei plėtoti tokius pakavimo sprendimus, kurių pagrindą sudarytų atsinaujinančiosios ir perdirbtos medžiagos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Ikea“ gaminių pakuotėse neliks plastiko
„Ikea“ gaminių pakuotėse neliks plastiko / „Ikea“ nuotr.
Temos: 2 IKEA Plastikas

Pakuočių gamyba ir naudojimas – vienas iš pagrindinių „Ikea“ verslo modelio komponentų ir svarbus veiksnys užtikrinant gerą kainą, tvarumą ir saugų gaminių transportavimą. Siekdama prisidėti prie bendrų plastiko atliekų bei taršos mažinimo pastangų, „Ikea“ jau ir dabar savo gaminius pakuoja į kur kas mažiau plastiko turinčias pakuotes. Šiandien plastikas sudaro mažiau kaip 10 proc. viso metinio pakavimo medžiagų kiekio, tačiau per ateinančius kelerius metus, visiškai perėjus prie atsinaujinančiųjų ir perdirbtų medžiagų pakuočių gamyboje, „Ikea“ gaminių pakuotėse plastiko apskritai nebeliks.

„Laipsniškai atsisakydami gaminių pakuotėse naudoti plastiką žengiame dar vieną svarbų žingsnį tvaresnio verslo link. Norime gaminius pakuoti į tvaresnes pakuotes, tad pamažu pereisime tik prie atsinaujinančiųjų ir perdirbtų medžiagų naudojimo pakuočių gamyboje ir taip prisidėsime prie bendrojo įsipareigojimo mažinti taršą plastiku. Šis perėjimas bus vykdomas etapais per kelerius ateinančius metus. Naudosime daugiau popieriaus, nes tai atsinaujinanti ir visame pasaulyje perdirbama medžiaga“, – sako „Ikea of Sweden“ Gaminių pakavimo ir ženklinimo skyriaus vadovas Erikas Olsenas.

Per metus „Ikea“ reikmėms pagaminama apytikriai 920 tūkst. tonų pakavimo medžiagų, ir tai kainuoja per milijardą eurų. Norint pereiti prie pakuočių be plastiko, teks priimti inovatyvių sprendimų ir glaudžiai bendradarbiauti su gaminių kūrėjais bei „Ikea“ tiekėjais visame pasaulyje. Vis dėlto vienoje srityje plastiko pakuočių liks: kai kurie gaminiai iš „Ikea“ maisto produktų asortimento bus ir po 2028 m. pakuojami į plastikines pakuotes, taip siekiant užtikrinti jų atitiktį kokybės ir maisto saugos reikalavimams. Žinoma, šias pakuotes bus galima perdirbti.

„Išradingumas yra „Ikea“ paveldo dalis, ir pakavimo sprendimai šiuo požiūriu nėra išimtis. Visiškas plastiko atsisakymas pakuočių gamyboje artimiausiais metais neabejotinai pareikalaus daug pastangų. Vis dėlto taip tikimės pakuočių gamintojus įkvėpti ieškoti inovatyvių sprendimų, norime pasinaudoti savo dydžiu ir įtaka, kad teigiamą šio pokyčio poveikį pajustų ne tik mūsų pačių tiekimo grandinė, bet ir visa pramonė plačiąja prasme“, – sako „Ikea of Sweden“ Pakavimo sprendimų skyriaus vadovė Maja Kjellberg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius