Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 13

Iš 500 darbuotojų – tik du vadovai, pasamdyti iš išorės: įmonė, kurioje į aukščiausias pozicijas užkopia net vairuotojai

Daugiau nei 500 žmonių įdarbinanti lietuviška įmonių grupė „Furniture1“ taiko išskirtinę vadybinę strategiją – nesamdo vadovų iš išorės. Dar daugiau – tokia taktika taikoma ne tik Lietuvoje, bet likusiose Europos šalyse, kuriose veikia įmonė. Grupės vadovas Pijus Makarevičius pasakoja, kad dėl tokio sprendimo pasitaiko ir kuriozų, o augimas nėra toks greitas, koks galėtų būti, tačiau tokia strategija įmonei lieka priimtiniausia.
2023_02_08_ar_noretumete_taip_dirbti_furniture1
„Furniture1“

15min Verslo skyrius pradeda naują straipsnių ciklą „Ar norėtumėte taip dirbti?“ apie įdomias įmones, kurios taiko neįprastas vadybines strategijas ar praktikas.

Šiame cikle aprašysime tiek bendroves, sugalvojusias darbuotojams Lietuvoje mažai girdėtų naudų, tiek kompanijas, kuriose bandoma atsisakyti hierarchijos, o svarbiausius sprendimus priima iš darbuotojų sudaryti komitetai. Kiekvieno straipsnio pabaigoje savo verdiktą, kokie šios naujovės trūkumai ir privalumai pateiks ir ekspertas.

Pirmoji ciklo įmonė – į 15min sudarytą vertingiausių Lietuvos startuolių 20-tuką patekusi e.komercijos grupė „Furniture1“, Lietuvoje labiau žinoma „Baldai1“ pavadinimu. Ji baldų prekybos internetu veiklą dar vysto Latvijoje, Estijoje, Vengrijoje, Slovėnijoje, Kroatijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Graikijoje bei Italijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius