Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 17 /2019 01 18

Įmonės „Traidenis“ teritorijoje aplinkosaugininkai rado užkastų gamybos atliekų

Pasitvirtino aplinkosaugininkų gauta informacija apie UAB „Traidenis“ teritorijoje Alytuje, Pramonės gatvėje, galimai užkastas gamybos atliekas. Apie tai rašoma Aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Įmonės „Traidenis“ teritorijoje aplinkosaugininkai rado užkastų gamybos atliekų
Įmonės „Traidenis“ teritorijoje aplinkosaugininkai rado užkastų gamybos atliekų / Aplinkos ministerijos nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai sausio 15 d. patikrino šią teritoriją, naudodamiesi sunkiasvore kasimo technika, ir nustatė, kad joje užkastos gamybos atliekos.

AAD direktoriaus Vaido Laukio teigimu, aplinkosauginių reikalavimų pažeidimo tyrimas tik prasidėjo. Užkastų atliekų kiekiui ir sudėčiai nustatyti bei padarytai žalai aplinkai įvertinti dar bus atliekami išsamūs užterštos teritorijos tyrimai.

„Nustačius faktinius užkastų atliekų kiekius bei sudėtį, bus apskaičiuota aplinkai padaryta žala ir sprendžiama, kokių privalomų priemonių turi būti imamasi aplinkos būklei atkurti. Įmonė turės atlyginti padarytą žalą ir išvalyti atliekomis užterštą teritoriją“, – rašoma pranešime.

Įmonė „Traidenis“ gamina nuotekų valymo įrenginius ir talpas iš stiklaplasčio.

Penktadienį bendrovė išplatino pranešimą, kuriame nurodo, kad jokių atliekų, teršiančių aplinką, įmonės teritorijoje neužkasė. Kasinėjimo darbai čia nebuvo atliekami nuo 2012 metų.

„UAB „Traidenis“ paaiškina, kad aplinkosaugos pareigūnų iškastos medžiagos istorija siekia 2011 – 2012 metus, kai įmonėje vyko aplinkos tvarkymo darbai ir gamtai nežalingos medžiagos buvo panaudotas teritorijos drenažui. Ši medžiaga – stiklaplastis (GRP trumpinys anglų kalba) yra inertinė, neturinti poveikio aplinkai. Stiklaplastį įmonė naudoja gaminamuose įrengimuose, o visas pasaulis iš šios medžiagos gamina vamzdynus, kuriais yra tiekiamas geriamas vanduo“, – rašoma pranešime.

„Traidenis“ taip pat sako, kad aplinkosaugininkai paskubėjo paskelbti pranešimą, kadangi įmonė turėjo pasiaiškinti iki sausio 21 d.

„Ūkio subjektų veiklos planinių ir neplaninių patikrinimų, vykdant aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, taisyklių 37 punktas įtvirtina, kad informacija apie atliekamą patikrinimą visuomenės informavimo priemonėms, kitiems su patikrinimu nesusijusiems asmenims neteikiama tol, kol patikrinimas nėra baigtas.

Aplinkos apsaugos departamento išsakyta išankstinė pozicija, kad pažeidimo faktas neva jau nustatytas, kelia susirūpinimą, kad tyrimas ir sprendimai gali būti neskaidrūs bei paveikiami interesų grupių. Įmonė nori tikėti, kad ši istorija – tik aplinkos ministro nebuvimo pasekmė, o ne ministerijos ir departamento įtraukimas į regiono politikų priešrinkiminę kovą“, – rašoma bendrovės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius