Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indijos ir JK plieno gamintoja „Liberty Steel“ užsitikrino finansavimą savo padaliniui JAV

Sudėtingą metą išgyvenančios Indijos ir Didžiosios Britanijos plieno gamintojos „GFG Alliance“ padalinys „Liberty Steel USA“ antradienį pranešė užsitikrinęs naują finansavimą pagrindinės grupės restruktūrizavimo fone.
Plienas
Plienas / 123RF.com nuotr.

Privataus kapitalo įmonė „Eclipse Business Capital“ sutiko į Jungtinėse Valstijose veikiantį padalinį investuoti 125 mln. JAV dolerių (116 mln. eurų), sakoma „GFG Alliance“ pranešime.

Indijos ir Didžiosios Britanijos milijardieriaus Sanjeevo Guptos valdoma „GFG Alliance“ ir jos padalinys JK „Liberty Steel“ šiuo metu įgyvendina drastiškas pertvarkas, kai praėjusiais metais žlugo pagrindinė įmonės paskolų teikėja „Greensill“.

„Liberty Steel USA“ verslo refinansavimas dar kartą patvirtina didėjantį pasitikėjimą mūsų restruktūrizavimo planu, transformacijos strategija ir mūsų veiklos JAV kokybe“, – pareiškė „Liberty Steel Group“ vyriausiasis restruktūrizavimo pareigūnas Jeffrey Steinas.

„Mūsų tarptautinių aktyvų bazės stiprybė palaiko mūsų pastangas stabilizuoti, perorientuoti ir refinansuoti savo veiklą, o šios pastangos įgauna pagreitį“, – pridūrė jis.

Aukštos plieno kainos padėjo besiplečiančiam S.Guptos verslui kompensuoti šiais metais išaugusių energijos sąnaudų poveikį.

S.Gupta kadaise buvo laikomas britų plieno gamybos pramonės gelbėtoju, tačiau žlugus „Greensill“, kuri specializavosi trumpalaikių paskolų įmonėms teikimu per sudėtingą ir neskaidrų verslo modelį, „GFG Alliance“ ėmė mažinti išlaidas, kad išliktų.

„Liberty Steel“ prieš metus pradėjo restruktūrizavimo planą, apimantį tam tikrų aktyvų JK pardavimą, tačiau taip pat į verslą investavo 50 mln. svarų.

„Imamės būtinų veiksmų, kad uždarytume arba atsisakytume nepagrindinės veiklos“, – antradienio pareiškime pridūrė J. Steinas.

„Tačiau kalbant apie didelio potencialo, bet nepagrindines įmones, pavyzdžiui, mūsų lydinių padalinį JK, nusprendėme pertvarkyti jas, kad tokios įmonės būtų lankstesnės ir konkurencingesnės“, – pridūrė jis.

„GFG Alliance“ atžvilgiu yra atliekamas tyrimas dėl sukčiavimo ir pinigų plovimo savo verslo veikloje, įskaitant ir dėl sąsajų su „Greensill“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius