Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Intersurgical“ ir „Global BOD Group“ Visoriuose investuos 32 mln. eurų

Bendrovės „Intersurgical“, „Global BOD Group“ ir kitos įmonės Visorių informacinių technologijų parke (VITP) Vilniuje per kelerius metus investuos 32 mln. eurų ir sukurs 700 darbo vietų. Tai numato antradienį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, pranešė parkas. 
„BOD Group“ Aukštųjų technologijų centro atidarymas.
„BOD Group“ Aukštųjų technologijų centro atidarymas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Parke planuojama sukurti ne mažiau kaip 3 mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų centrus.

Pasaulinės medicinos priemonių gamintojos „Intersurgical“ direktorius Sigitas Žvirblis teigė, kad sprendimą statyti naują iki 12 mln. eurų vertės tyrimų ir plėtros centrą bendrovė priėmė šiemet, o statybas pradės 2020 metais. Per 3 metus įmonė šiame centre sukurs iki 100 naujų darbo vietų.

Pasak VITP, didžiausia bus aukštųjų technologijų grupės „Global BOD Group“ antrinės bendrovės Inovacijų ir verslo centro iki 14 mln. eurų investicija į tarptautinį mokslinių tyrimų ir inovacijų centrą. Laboratorijų kompleksas, tarp jų ir moderniausia Europoje progresinių lęšių laboratorija, bus pradėtas statyti 2020 metais ir baigtas 2023 metais, jame bus sukurta iki 200 aukštųjų technologijų darbo vietų.

„Global BOD Group“ vadovas Vidmantas Janulevičius BNS teigė, kad įmonėje bus gaminama ne tik inovatyvi medicininė optika, bet ir tobulinamos plonasienių, daugiasluoksnių dangų technologijos ir tiriamas tokių dangų taikymas atsinaujinančioje energetikoje.

„Mažiausiai 23 mln. eurų iš 32 mln. eurų planuojamų investuoti pinigų į Visorių technologijų parką bus skiriami iš privačių įmonių“, – BNS sakė V.Janulevičius

Visorių informacinių technologijų parkas kartu su įmonėmis „Optogama“, „NanoAvionika, „Ados-TECH“, „Cognitio“, „Optonas“, kuriančiomis produktus kosmoso ir fotonikos technologijų srityje, investuos iki 6 mln. eurų į didesnius reikalavimus atitinkančias laboratorijas ir kitas patalpas.

„Vienas iš Vyriausybės patvirtintų projekto tikslų – pasiekti, kad investicijų vertė viršytų 32 mln. eurų, taip siekiant sukurti 700 darbo vietų, pritraukti 10 įmonių, iš kurių bent 3 būtų investuotojai ir bent 7 įmonės specializuotųsi tyrimų ir inovacijų srityse“, – pranešime spaudai sakė VITP direktorius Saulius Arelis.

„Global BOD Group“ valdo optinių laikmenų, saulės elementų bei skaitmeninių akinių lęšių gamybos įmones Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje . 85 proc. produkcijos ji eksportuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius