Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

INVL įsteigė naują 100 mln. eurų fondą investicijoms į miškus ir žemę

Viena didžiausių Baltijos šalyse turto valdymo įmonių „INVL Asset Management“ įsteigė fondą „INVL Tvaraus miško ir žemės ūkio paskirties žemės fondas II“. Pirmojo platinimo metu į fondą pritraukta 32,45 mln. eurų privačių investuotojų lėšų, o jo dydis – 100 mln. eurų.
Pinigai
Pinigai / FNTT nuotr.

Fondas investuos į tvariai plėtojamą mišką bei žemės ūkio paskirties žemę Baltijos jūros regione bei Vidurio ir Rytų Europoje, pranešė INVL.

„Šį fondą laikome 2017 metais startavusio „INVL Baltijos miškų fondo I“ tęsiniu, tik universalesniu ir gerokai platesnės geografijos“, – pranešime sakė „INVL Asset Management“ Privataus kapitalo padalinio vadovas Vytautas Plunksnis.

Pasak jo, fondo trukmė – neribota, tačiau maksimalus fondo dydis bus ribojamas ir negalės viršyti 200 mln. eurų. Investuotojų sudėtis galės keistis, vieniems jo dalyviams pasinaudojant teise per tam tikrą laiką palikti fondą, o jų vietą užimant kitiems.

Naujojo fondo partnerio Martyno Samulionio teigimu, planuojama investuoti į Baltijos miškus, kuriuose dominuoja spygliuočiai bei žemės ūkio paskirties žemę. Vėliau planuojama plėsti turimą portfelį Rytų ES šalyse, kur patraukli investicinė grąža ir stabili reguliacinė aplinka.

Naujasis fondas registruotas Liuksemburge ir administruojamas vieno didžiausių fondų paslaugų teikėjų Europoje „Apex Group“. Jis skirtas instituciniams ir privatiems investuotojams iš Europos Sąjungos šalių.

Fondas reguliuojamas ir veiks pagal Liuksemburgo įstatymus, o atskirose šalyse investuos pagal tų šalių nustatytus reguliacinius apribojimus, tačiau nenukrypstant nuo fondo strategijos.

Šiuo metu fondas nėra registruotas viešam platinimui Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius