Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 22 /12:32

Iš „Swedbank“ vadovo pareigų traukiasi Dovilė Grigienė

Beveik 8 metus ėjusi „Swedbank“ Lietuvoje valdybos pirmininkės pareigas, Dovilė Grigienė palieka „Swedbank“ organizaciją. Laikinai banko vadovo pareigas eiti „Swedbank“ taryba paskyrė Remy Salters, „Swedbank“ Lietuvoje Finansų tarnybos vadovą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Dovilė Grigienė
Dovilė Grigienė / „Maisto banko“ nuotr.

„Vadovavimo bankui metai buvo labai aktyvūs ir padėjo tobulėti tiek profesinėje, tiek asmeninėje srityse. Tačiau po 8 metų praleistų banke, manau, yra geras metas pokyčiams. Dirbant šį darbą pasiekta daug ir ši kelionė kartu su „Swedbank“ kolegomis ir klientais buvo labai turininga. Norėčiau padėkoti komandai ir visiems kolegoms banke, su kuriais kartu teko dirbti šioje nuostabioje organizacijoje“, − sako D.Grigienė.

Dovilė Grigienė banko vadovės pareigose dirbs iki š.m. kovo 19 d. Ji „Swedbank“ valdybos pirmininkės pareigas ėjo nuo 2013 m., o prieš tai vadovavo „Swedbank“ Lietuvoje Privačiosios bankininkystės padaliniui.

„Norėčiau padėkoti Dovilei už jos indėlį sėkmingai plėtojant „Swedbank“ organizaciją Lietuvoje, kuris lėmė labai gerus verslo rezultatus ir aukštą klientų pasitenkinimo rodiklį. Be to, jos atsidavimo ir pastangų dėka mums pavyko kilstelti banko socialinės atsakomybės iniciatyvas į aukštesnį lygį visose tvarumo srityse - ar tai būtų lyderystė įvairovės ir lyčių lygybės srityse, ar finansinio raštingumo skatinimas, ar bendradarbiavimas su fintech bendruomene“, − sako Jon Lidefelt, „Swedbank“ Baltijos bankininkystės vadovas.

Laikinai „Swedbank“ Lietuvoje vadovo pareigas eisiantis Remy Salters daugiau nei 6 metus vadovauja „Swedbank“ Lietuvoje Finansų tarnybai. R.Salters yra sukaupęs darbo finansų sektoriuje patirties, eidamas skirtingas pareigas Anglijos banke ir reitingų agentūroje „Standard & Poor's“. Jis yra įgijęs socialinių ir politikos mokslų bakalauro laipsnį Kembridžo universitete ir magistro laipsnį aukštojoje Londono ekonomikos mokykloje.

D.Grigienė 2009-2012 metais dirbo investicijų banke „Finasta“, kur vadovavo Turto valdymo departamentui, 2007-2009 metais – „Gild Bankers“ ir buvo atsakinga už santykius su klientais privačios bankininkystės srityje.

Šiaurės šalių finansų grupė „Swedbank“ minima pinigų plovimo skandaluose pasinaudojant Baltijos šalyse veikiančiais bankais. Lietuvos bankas anksčiau teigė neturįs įtarimų, kad Lietuvos „Swedbank“ būtų įsivėlęs į stambaus masto pinigų plovimo operacijas.

2019-ųjų kovo pabaigoje, Švedijos žiniasklaidai paviešinus duomenis apie „Swedbank“ įtraukimą į plataus masto tarptautines pinigų plovimo aferas, posto neteko „Swedbank“ grupės prezidentė Birgitte Bonnesen. Kiek vėliau savo noru atsistatydino „Swedbank“ grupės direktorių tarybos pirmininkas Larsas Idermarkas.

2020-ųjų kovą Švedijos ir Estijos finansų priežiūros institucijos kartu paskelbė „Swedbank“ pinigų plovimo kontrolės tyrimų išvadas, ją pripažino nepakankama ir skyrė už tai įspėjimą bei baudą. Ataskaitoje skelbta, jog „Swedbank žinojo, kad per jo padalinius Baltijos valstybėse gali būti plaunami pinigai, ir, nepaisant daugybės su tuo susijusių įspėjamųjų pranešimų iš vidaus ir išorės, nesiėmė reikiamų ir pakankamų veiksmų.

Švedijos verslo laikraštis „Dagens Industri“ pernai gruodį pranešė, kad JAV Federalinis tyrimų biuras atlieka tyrimą Skandinavijos bankų SEB, „Swedbank“ ir „Danske Bank“ atžvilgiu dėl pažeidimų, kuriuos, kaip įtariama, padarė šių bankų padaliniai Baltijos šalyse. Skandinavų bankai teigia, kad žiniasklaidoje paskelbta informacija apie JAV atliekamą tyrimą nėra nauja, tačiau jie teigia negalintys detalizuoti, kurios tarnybos vykdo tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius