Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsibėgėjant išpardavimui, krenta didelių Kinijos technologijų bendrovių akcijų kursai

„Tencent“ trečiadienį paskelbus, kad jos pajamos pirmąjį ketvirtį augo lėčiausiai nuo 2004 metų, kai bendrovė debiutavo biržoje, jos akcijų kursas Honkongo biržoje ketvirtadienio prekybos sesijos pradžioje krito daugiau kaip 8 procentais.
„Xiaomi“
„Xiaomi“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

Technologijų milžinės „Alibaba“ akcijos atpigo daugiau kaip 6 proc., o „Baidu“ ir „Xiaomi“ kapitalizacija sumažėjo po 4 procentus.

Išpardavimas įsibėgėjo nepaisant to, kad Kinijos lyderiai neseniai užsiminė apie tai, kad jau 18 mėnesių tęsiamas griežtas technologijų sektoriaus reguliavimas gali būti sušvelnintas.

Ministras pirmininkas Li Keqiangas trečiadienį pareiškė palaikąs skaitmeninės ekonomikos bendroves ir jų siekį prekiauti savo akcijomis biržoje, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

O vicepremjeras Liu He anksčiau pažadėjo remti „tvarų ir sveiką platformų ekonomikos bei privačios ekonomikos vystymąsi“, nurodė CCTV.

Tačiau „Tencent“ prezidentas Martinas Lau po pirmojo ketvirčio rezultatų paskelbimo konferenciniu ryšiu surengtoje spaudos konferencijoje įspėjo, jog Pekino pastaruoju metu reiškiama parama technologijų sektoriui pasireikš ne iš karto, nes, anot jo, reikės, kad konkrečios reguliavimo institucijos ir ministerijos imtųsi priemonių, kad „šie žodžiai virstų realiais veiksmais“.

Sugriežtintas reguliavimas ir dėl koronaviruso skelbiami karantinai, Pekinui toliau neatsisakant savo „nulinės COVID-19 tolerancijos“ politikos, nors ji vis labiau kenkia ekonomikai, sudavė nemenką smūgį Kinijos technologijų milžinams.

„Tencent“ pajamos sausio–kovo mėnesiais sudarė 135,5 mlrd. juanių (20,1 mlrd. JAV dolerių) ir jų metinis prieaugis buvo beveik nulinis ir mažiausias nuo bendrovės debiuto biržoje laikų.

„Xiaomi“ pirmojo ketvirčio rezultatus turėtų paskelbti vėliau ketvirtadienį, o „Alibaba“ ir „Baidu“ savo rezultatus žada skelbti kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius