Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorines abiejų Korėjų taikos derybas transliavo visas pasaulis, išskyrus Šiaurės Korėją

Istorines derybas dėl taikos tarp Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos lyderių transliavo viso pasaulio, tik ne Šiaurės Korėjos, žiniasklaida, rašo „Business Insider“.
Šiaurės ir Pietų Korėjos lyderiai: Kim Jong Unas ir Moon Jae-inas
Šiaurės ir Pietų Korėjos lyderiai: Kim Jong Unas ir Moon Jae-inas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

BBC, CNN, Pietų Korėjos Seulo transliavimo sistema, Kinijos valstybinė CCTV News ir Japonijos NHK – visos jos rodė Kim Jong Uno ir Moon Jae-ino susitikimą.

Po istorinio susitikimo jie pažadėjo pasirašyti taikos sutartį šiemet ir išreiškė ketinimą, kad Korėjos pusiasalyje nebeliktų branduolinių ginklų.

Tuo metu Šiaurės Korėja 3 valandą popiet transliavo apsnigtas kalnų viršūnes ir Šiaurės Korėjos vėliavą, o per 5 valandos žinias apie susitikimą nebuvo nė užuominos, pranešė „BBC Monitoring“.

Beje, jokios informacijos apie susitikimo rezultatus nepateikia ir valstybinė naujienų agentūra. Paskutinė žinutė yra ta, kad Šiaurės Korėjos lyderis išvyko į susitikimą su Pietų Korėjos lyderiu.

Kaip rašo „Business Insider“, apie susitikimą apskritai paskelbė tik minėta naujienų agentūra ir „ Rodung Sinmun newspaper“, tačiau ir ta žinia buvo tik tokia, kad Šiaurės Korėjos lyderis išvyko, o apie taikos derybas ir atsisakymą branduolinių ginklų kalbos net nebuvo.

Panašu, kad Šiaurės Korėjos valstybinė televizija rodė viską, išskyrus susitikimą. Penktadienio popietę buvo transliuojamas filmas apie buvusio lyderio Kim Jong Ilo gyvenimą, taip pat informacija apie Kinijos ir Šiaurės Korėjos ryšius, aiškino Šiaurės Korėjos naujienas analizuojantis portalas „NK News“.

Nepaisant to, kad šis susitikimas yra labai svarbus visam pasauliui, Šiaurės Korėjos tyla nieko nestebina. Šiaurės Korėja nemėgsta gyvų transliacijų, nes jos gali pakeisti piliečių požiūrį į šalį, aiškina ekspertai.

Šiaurės Korėja į Pjongčango olimpines žaidynes siuntė atletus, palaikymo komandą ir aukštus valdžios pareigūnus, nė vienas sporto įvykis šalyje transliuotas tiesiogiai nebuvo, bijant kokių nors netikėtumų tiesioginės transliacijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius