Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija skiria 400 mln. eurų oro linijų bendrovės „Alitalia“ gelbėjimui

Italijos vyriausybė pirmadienį patvirtino 400 mln. eurų tarpinę paskolą oro linijų bendrovei „Alitalia“, kad padėtų oro vežėjai išsilaikyti iki gegužės, kol vyriausybė mėgins atrasti priemonių, kaip išsaugoti nuostolingą bendrovę.
Popiežiškosios „Alitalia“ oro linijos
Popiežiškosios „Alitalia“ oro linijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Italija

Minėta 400 mln. eurų paskola – tai „neatidėliotina priemonė“ užtikrinti „Alitalia“ veiklą iki 2020 metų gegužės 31 dienos, sakoma ministrų tarybos pranešime.

Vyriausybė jau ištiesė „Alitalia“ pagalbos ranką 2017 metais, kai suteikė 900 mln. eurų paskolą, tačiau didžiausia šalies oro vežėja ir toliau patiria lėšų stygių.

„Alitalia“, kuriai nuo 2017 metų taikomas specialusis administravimas, pateko į aklavietę po to, kai potencialių pirkėjų konsorciumas praėjusią savaitę nepateikė pasiūlymo prieš pasibaigiant paskutiniam terminui.

Europos Komisija pradėjo tyrimą, ar 2017 metų paskola padidino valstybės pagalbos apimtis, kurias ES reguliuoja siekdama užkirsti kelią nesąžiningai konkurencijai.

„Alitalia“ daugelį metų dirbo nuostolingai, o jos verslui didelį spaudimą daro kylančios degalų kainos bei pigių skrydžių bendrovių ir prabangių oro linijų bendrovių iš Artimųjų Rytų konkurencija.

Kadangi „Alitalia“ ir toliau neturi aiškaus plano dėl ateities, profsąjungos ėmėsi organizuoti streiką gruodžio 13 dieną, nerimaudamos dėl restruktūrizacijos, galinčios lemti darbo vietų mažinimą ar bankrotą.

Praėjusią savaitę ekonomikos ministras Stefanas Patuanelis teigė, kad po to, kai „Atlantia“, valdanti Romos oro uostus, pasitraukė iš galimos partnerystės su JAV oro bendrove „Delta“, valstybine geležinkelių operatore „Ferrovie dello Stato“ ir Italijos iždu, nėra jokio „verslo sprendimo“ dėl įmonės gelbėjimo.

S.Patuanellis neatmetė galimybės, jog „Atlantia“ gali būti nacionalizuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius