Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Izraelio IT startuolis „Exai“ atidarys padalinį Vilniuje

Izraelio dirbtinio intelekto ir turinio valdymo sprendimų startuolis „Exai“ atidaro programinės įrangos kūrimo padalinį Vilniuje ir planuoja pasamdyti apie 30 specialistų, rašo „Verslo žinios“.
Dirbtinis intelektas
Dirbtinis intelektas / 123rf nuotr.

Leidinio teigimu,„Exai“ generalinis direktorius Galas Moranas sako, kad bendrovė kreipėsi dėl 3 mln. eurų dotacijos į Lietuvos Ekonomikos ir inovacijų ministeriją (VŽ teigimu, dotacijos dar negavo). Tačiau G.Moranas pabrėžia, kad lemiamas veiksnys plėstis į Vilnių buvo IT talentai ir tvari, auganti startuolių ekosistema.

Šiuo metu „Exai“ žvalgosi patalpų, o biurą Vilniuje ji planuoja atidaryti šiemet vasarą. Bendrovė turi biurus Izraelyje, JAV, Makedonijoje ir Filipinuose. Juose iš viso dirba 50 specialistų. Įmonė yra pritraukusi 25 mln. JAV dolerių investicijų.

VŽ teigimu, Lietuva Izraelio verslininkams, regis, darosi vis patrauklesnė investicijų kryptis. Prieš mažiau nei tris mėnesius Vilniuje biurą atidarė Izraelio debesų kompiuterijos kompanija „TeraSky“. Kiek anksčiau pernai Lietuvoje įsikūrė ir mokėjimų negrynaisiais pinigais sprendimus vystanti bendrovė „Nayax“. Vilniaus administracijos vadovas Povilas Poderskis, grįžęs iš Izraelio, socialiniame tinkle šią savaitę paskelbė, kad į Lietuvos sostinę šiemet norėtų ateiti dar bent 2-3 Izraelio bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius