-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE patvirtino įsipareigojimus OPEC+, paragino Vakarus išlaikyti „pagrįstus“ lūkesčius

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) pirmadienį paragino Vakarų šalis išlaikyti „pagrįstus“ lūkesčius, pabrėždami savo įsipareigojimus pasauliniam energetikos aljansui OPEC+.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Trylika Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC), vadovaujamos Saudo Arabijos, narių ir dešimt jų sąjungininkų, įskaitant Rusiją, grupuotė yra „aljansas, kuris išliks“.

„Esame įsitikinę, jog kad ir ką darytume kaip šalys, bet kai kalbame apie gavybą ir šio aljanso darbą, jis turi likti nuošalyje nuo politikos“, – per energetikos forumą Dubajuje pareiškė JAE energetikos ministras Suailas Mohammedas al-Mazrouei.

Išaugus kainoms ir sustiprėjus nerimui dėl pasiūlos po Rusijos invazijos į Ukrainą kovo 24 dieną, pasigirdo daug OPEC skirtų raginimų didinti gavybą.

Tačiau OPEC+ planuoja balandžio mėnesį padidinti gavybą vos 400 tūkst. barelių per parą – tokiu pat tempu kaip ir ankstesniais mėnesiais.

„Rusija yra svarbi narė ir, paliekant nuošalyje politiką, tai yra apimtis <...> reikalinga šiandien, ir nebent kas nors nori ateiti ir pasiūlyti 10 mln. barelių, mes nematome, kad <...> kažkas gali pakeisti Rusiją“, – pareiškė S.M.Mazrouei.

Nepaisant sustiprėjusių raginimų padidinti gavybą siekiant nuraminti nestabilią naftos rinką, S.M.Mazrouei teigė, kad tai „sudėtinga“.

Praėjusiais metais Škotijoje vykusioje COP26 konferencijoje dėl klimato kaitos „visos naftos gamintojos jautė, kad yra nekviestos ir nepageidaujamos, ir jautėsi tarsi atsidūrusios kampe, bet dabar mes esame scenoje ir jie nori, kad gamintume daugiau, taigi mes vėl esame superherojai“, kalbėjo S.M.Mazrouei.

„Taip nebus“, – pridūrė ministras.

S.M.Mazrouei paragino daryti ilgalaikes investicijas į sektorių ir taikyti „pagrįstesnį“ požiūrį į perėjimą prie švarios energijos šaltinių.

„Jei Europai reikia dujų ir jų reikia greitai <...> ji turi susėsti su gamintojomis ir nustatyti reikalavimus, kurie turi būti pagrįsti ir realistiški“, – pareiškė jis.

S.M.Mazrouei taip pat paragino rasti „diplomatinį“ Ukrainos karo sprendimą, perspėdamas, kad jis taip pat turi įtakos kitoms prekėms, įskaitant maisto produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius