Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Janet Yellen JAV centriniam bankui rengiasi vadovauti iki kadencijos pabaigos

Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovė Janet Yellen JAV centriniam bankui planuoja vadovauti iki savo kadencijos pabaigos 2018 metų sausio gale.
JAV Federalinio rezervo (FED) vadovė Janet Yellen
JAV Federalinio rezervo (FED) vadovė Janet Yellen / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Ji tai pasakė, atsakydama į JAV Kongreso Atstovų Rūmų narės Carolyn Maloney klausimą. „Be jokios abejonės, ketinu atidirbti visą kadenciją“, – pareiškė J.Yellen.

Donaldui Trumpui netikėtai laimėjus JAV prezidento rinkimus, ekspertai ir rinkos dalyviai ėmė spėlioti, kokie galėtų būti FRS vadovės planai.

Per savo rinkimų kampaniją D.Trumpas ne kartą kalbėjo apie FRS ir jos vadovybę, įskaitant dabartinę centrinio banko vadovę J.Yellen. Verslininkas gėdijo J.Yellen ir kaltino ją JAV ekonomikoje ir akcijų rinkoje sukūrus „milžinišką muilo burbulą“, kuris sprogs pasibaigus B.Obamos kadencijai ir padidinus palūkanų normas.

Tačiau paskutinėmis savaitėmis jis sušvelnino savo pareiškimų toną ir, kaip rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, D. Trumpo patarėja ekonomikos klausimais Judy Shelton yra sakiusi, jog respublikonai nereikalaus, kad J.Yellen nedelsiant atsistatydintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius