Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonija ragina C.Ghosną grįžti ir stoti prieš teismą

Japonijos teisingumo ministrė iš šalies pabėgusį buvusį automobilių pramonės magnatą Carlosą Ghosną ketvirtadienį paragino grįžti ir stoti prieš teismą.
Carlos'as Ghosn'as
Carlos'as Ghosn'as / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pirmą kartą po pabėgimo į Libaną viešumoje trečiadienį pasirodęs C.Ghosnas surengė spaudos konferenciją, per kurią griežtai sukritikavo Japoniją ir pareiškė, jog buvo priverstas bėgti, nes jo teismas nebūtų sąžiningas.

Buvusiam automobilių gamybos bendrovių „Nissan“ ir „Renault“ vadovui Japonijoje yra pareikšti keturi kaltinimai finansiniais nusižengimais, tačiau jis tvirtina tapęs nepatenkintų „Nissan“ vadovų ir Japonijos prokurorų „sąmokslo“ auka.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Policininkų vedamas Carlosas Ghosnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Policininkų vedamas Carlosas Ghosnas

Japonijos teisingumo ministrė Masako Mori šiuos C.Ghosno pareiškimus pavadino nepagrįstais ir pažymėjo, jog C.Ghosno „patikinimai jokiu būdu nepateisina jo pabėgimo iš Japonijos“.

„Jeigu atsakovas Ghosnas turi ką pasakyti dėl savo baudžiamosios bylos, jis savo argumentus ir konkrečius įrodymus turėtų pateikti Japonijos teismui“, – pareiškė ministrė.

„Jeigu jis tvirtina esąs nekaltas, jis turėtų stoti prieš teismą Japonijoje, kur vertėsi verslu, ir turėtų pateikti įrodymų, kuriais pagrįstų savo teiginius“, – pridūrė ji.

„Galimai kaltas“

Buvęs automobilių pramonės magnatas trečiadienį surengė dvi valandas trukusią spaudos konferenciją ir didžiąją dalį to laiko aiškino, kad Japonijoje nesulauks teisingumo.

Jis tvirtino, kad jam pareikšti kaltinimai, įskaitant kaltinimus nuslėpus dalį darbo užmokesčio ir naudojus „Nissan“ lėšas asmeniniais tikslais, tėra bandymas jį nuversti dėl politinių priežasčių.

„Nebuvo jokių šansų, jog su manimi bus elgiamasi sąžiningai ... nebuvo nė kalbos apie teisingumą. Šalyje, kuriai tarnavau 17 metų, jaučiausi įkaitu“, – pareiškė jis reporteriams.

Tokijo prokuratūra trečiadienį atsikirto, pareiškusi, jog „C.Ghosnas žarstosi pareiškimais, kuriuose visiškai ignoruoja savo paties elgesį“.

„Buvo sistemingai nutekinama melaginga informacija ir iškreipta informacija, o prokurorai ir „Nissan“ sąmoningai nuslėpdavo mane išteisinančią informaciją, todėl viso pasaulio akyse man buvo užklijuota etiketė „galimai kaltas“ ir aš patekau į sistemą, kurios vienintelis tikslas yra priversti prisipažinti, išplėšti kaltės prisipažinimą“, – pareiškė C.Ghosnas.

Jis aiškino, kad jam pareikšti kaltinimai yra susiję su nepatenkintų „Nissan“ vadovų ir Japonijos vietos pareigūnų sąmokslu, kuris buvo suregztas prieš jo planus glaudžiau integruoti Japonijos automobilių gamintoją ir jos aljanso partnerę, Prancūzijos bendrovę „Renault“.

Tokijo prokuratūra trečiadienį atsikirto, pareiškusi, jog „C.Ghosnas žarstosi pareiškimais, kuriuose visiškai ignoruoja savo paties elgesį“.

„Jo vienašališka Japonijos teisingumo sistemos kritika yra visiškai nepriimtina“, – pareiškė prokuratūra.

Nuošalyje neliko ir buvęs „Nissan“ generalinis direktorius Hiroto Saikawa, kuriam, kilus skandalui, teko atsistatydinti.

C.Ghosnas „pabėgo, nes bijojo, jog bus pripažintas kaltu“, pareiškė H.Saikawa reporteriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius