-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos bankas „Mizuho“ galėjo patirti nuostolių dėl sandorių su „Archegos Capital“

Japonijos bankas „Mizuho“ galėjo prarasti apie 90 mln. JAV dolerių dėl istorijos, susijusios su „Archegos Capital Management“, kuri smogė finansų įstaigoms visame pasaulyje, ketvirtadienį pranešė laikraštis „Nikkei“.
„Mizuho“
„Mizuho“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Sandoris

Laikraščio pranešimas, neįvardijęs šaltinių, buvo paskelbtas pasirodžius „The Financial Times“ pranešimui, kad „Mizuho“ galimai nukentėjo nuo minėto fondo įvykdyto akcijų išpardavimo.

Praėjusį mėnesį Volstryte kilo suirutė, susijusi su priverstiniu didelės amerikiečių investicinės bendrovės valdytų akcijų pardavimu, kai fondas „Archegos Capital Management“, kuriam vadovauja buvęs „Tiger Asia“ vadovas Billas Hwangas, pardavė akcijų už beveik 30 mln. JAV dolerių, apie ką pranešė „The Wall Street Journal“ (WSJ).

Netrukus investiciniai bankai „Credit Suisse Group“ ir „Nomura Holdings“ pranešė galintys patirti didelių veiklos nuostolių dėl sandorių „su vienu klientu iš JAV“.

Tarp parduotų akcijų buvo tokių didžiųjų Kinijos bendrovių akcijų kaip „Baidu“, „Tencent Music Entertainment Group“ ir „Vipshop Holding“, taip pat JAV milžinių, tokių kaip „ViacomCBS“ ir „Discovery“, akcijos.

Pranešama, kad „Mizuho“ nuostoliai yra daug mažesni nei kitų finansinių įstaigų – pavyzdžiui, „Nomura“ nuostoliai gali siekti apie 2 mlrd. JAV dolerių.

Paklaustas naujienų agentūros AFP, bankas „Mizuho“ atsisakė patvirtinti ar paneigti pranešimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius