Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV administracija prašo teismo atmesti Kinijos „Huawei“ ieškinį

JAV administracija Teksaso Rytų apygardos teismo prašo atmesti „Huawei“ ieškinį, kuriame Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė prašo pripažinti neteisėtu jos įtraukimą į „juodąjį“ sąrašą, rašo agentūra „Bloomberg“ ir kitos JAV žiniasklaidos priemonės.
„Huawei“
„Huawei“ / „Scanpix“ nuotr.

Šį savo prašymą administracija grindžia tuo, jog „Huawei“ vis dar įtraukta į „juodąjį“ sąrašą ir JAV bendrovių prašymai išduoti licencijas, kurios leistų bendradarbiauti su „Huawei“, yra „itin kruopščiai“ nagrinėjami, atsižvelgiant į „nacionalinio saugumo interesus“.

Ieškinį JAV administracijai „Huawei“ pateikė kovo pradžioje. Kinų bendrovė tuomet pareiškė, jog įstatymas, kuriuo nustatomi apribojimai jos veiklai, prieštarauja Konstitucijai.

Savaitgalį Japonijoje susitiko JAV ir Kinijos prezidentai Donaldas Trumpas ir Xi Jinpingas, kurie, be kita ko, aptarė Jungtinėse Valstijose „Huawei“ veiklai nustatytus apribojimus.

Po šio susitikimo D.Trumpas žurnalistams pareiškė: „Amerikos bendrovės gali parduoti savo įrangą „Huawei“. Kalbame apie įrangą, dėl kurios nekyla didelių su nacionaliniu saugumu susijusių problemų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius